VDI sākusi pārbaudi par traģisko negadījumu Jaunbērzes pagastā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Valsts darba inspekcija (VDI) sākusi pārbaudi par traģisko negadījumu Jaunbērzes zemnieku saimniecībā «Makleri».

VDI ir ierosināta lieta nelaimes gadījuma izmeklēšanai, aģentūrai BNS pastāstīja VDI Zemgales struktūrvienības vadītājs Valdis Dūms. Kad VDI izmeklēšana būs pabeigta, tiks lemts par tālāko rīcību, tostarp sadarbībā ar policiju, kā arī lemts par administratīvās lietas pieteikumu, ja tas būs nepieciešams.

Latvijas Televīzija piektdien vēstīja, ka trīs no cilvēkiem, kuri gāja bojā negadījumā Jaunbērzes pagastā bijuši nelegāli nodarbināti .

Viena no darbiniecēm, kura gāja bojā gāzes noplūdē, bija piecu bērnu māte, un visi bērni bija saimniecībā negadījuma laikā. Divi no bērniem nogādāti slimnīcā, bet trīs - krīzes centrā.

Bērni, kuri bija nonākuši krīzes centrā, tagad jau ir nodoti tēva gādībā.

Jau vēstīts, ka piektdienas pēcpusdienā saņemta informācija no Dobeles novada Jaunbērzes pagasta, kur zemnieku saimniecībā remontdarbu laikā no tvertnes noplūduši indīgi izgarojumi, kā rezultātā gājuši bojā četri cilvēki. Vēl trīs cietušie nogādāti slimnīcā.

Jaunbērzes pagasta pārvaldnieks Raimonds Sīpols aģentūrai BNS teica, ka viens no bojāgājušajiem ir saimniecības agrākais īpašnieks, kuram tā piederēja no 1999.gada līdz 2016.gada 13.aprīlim.

Negadījumā cietušo bērnu veselības stāvoklis ir stabils, bet cietušais vīrietis ir smagā stāvoklī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu