Piecu gadu laikā 2x samazinājies abortu skaits nepilngadīgo vidū

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Piecu gadu laikā vairāk nekā divas reizes samazinājies abortu skaits starp 18 gadus nesasniegušām meitenēm, liecina Centrālās Statistikas pārvaldes (CSP) statistikas datu apkopojums «Bērni Latvijā». Tas norāda, ka seksuālai izglītībai un brīvi pieejamai informācijai par to skolās, ir vajadzība un jēga. Turklāt arī kopumā veikto abortu skaits Latvijā ir samazinājies, kas kārtējo reizi apliecina, ka dažu Saeimas konservatīvo politiķu aicinājumi «aizliegt abortus» ir absolūts un totāls nonsenss.

CSP dati liecina, ka 2010.gadā tika reģistrēti 10 aborti meitenēm līdz 14 gadu vecumam, bet jaunietēm vecumā no 15 līdz 17 gadiem tika reģistrēti 279 aborti.

Turpretī 2015.gadā meitenēm līdz 14 gadu vecumam tika reģistrēti divi abortu gadījumi, bet tām, kuras ir vecumā no 15 līdz 17 gadiem tika reģistrēti 104 aborti.

Datu krājumā «Bērni Latvijā» apkopota informācija par bērnu dzimstību, mirstību, vecumsastāvu, veselības stāvokli, izglītošanu, sociālo aizsardzību, informācijas tehnoloģiju lietošanu, vardarbību pret bērniem un bērniem konfliktā ar likumu. Izdevumā publicēti Nacionālā veselības dienesta, Ar noteiktām slimībām slimojošu pacientu reģistra, Slimību profilakses un kontroles centra, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Labklājības ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Tiesu administrācijas, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Eurostat un citu institūciju dati.

Krājumā iekļauti CSP regulāri veikto Darbaspēka izlases veida apsekojuma, «Eiropas Savienības statistika par ienākumiem un dzīves apstākļiem» apsekojuma, Mājsaimniecību budžetu apsekojuma, kā arī Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju apsekojuma dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu