Jaunbērzes traģēdijā cietušo bērnu veselības stāvoklis ir stabils

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Jaunbērzes traģēdijā cietušo bērnu veselības stāvoklis šobrīd ir stabils un viņi turpina ārstēties Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS), informēja BKUS pārstāve Daiga Rauba.

Viņa norādīja, ka bērnu stāvoklis ir stabils, ar nelielu uzlabošanos. Šobrīd vēl ir grūti prognozēt, kad viņi varētu tikt izrakstīti no slimnīcas.

Jau vēstīts, ka piektdienas pēcpusdienā Dobeles novada Jaunbērzes pagastā zemnieku saimniecībā remontdarbu laikā no tvertnes izplūda indīgi izgarojumi, kā rezultātā gāja bojā četri cilvēki. Vēl trīs cietušie tika nogādāti slimnīcā.

Jaunbērzes pagasta pārvaldnieks Raimonds Sīpols aģentūrai BNS teica, ka viens no bojāgājušajiem ir saimniecības agrākais īpašnieks, kuram tā piederēja no 1999. gada līdz 2016. gada 13.aprīlim.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša aģentūrai BNS pavēstīja, ka cietušie ir 10 gadus vecs zēns, 13 gadus veca meitene, kā arī 36 gadus vecs vīrietis.

Valsts vides dienestā (VVD) skaidroja, ka gāzes noplūde notika, jo sabojājās pretvārsts uz vada, pa kuru no mēslu starpkrātuves pārsūknē šķidrmēslus. Kūtsmēsliem atrodoties slēgtā telpā, tajā veidojoties dažādas gāzes, no kurām galvenās ir metāns, amonjaka emisijas un sērūdeņradis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu