VM atteikusies no ieceres pārņemt savā pārvaldībā divas medicīnas koledžas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Veselības ministrija (VM) atteikusies no ieceres nodot tās pārvaldībā Daugavpils medicīnas koledžu un Rīgas 1. medicīnas koledžu, jo projektu atzinusi par neaktuālu, aģentūru BNS informēja VM pārstāvis Oskars Šneiders.

Viņš norādīja, ka VM projektu tālāk nevirzīs un atsauc kā neaktuālu, jo, analizējot situāciju, ir secināts, ka ministrijai nav nepieciešams pārņemt minētās koledžas.

«To var nosaukt par politiskā skatījuma maiņu - mainoties politiskajai vadībai, arī skatījums uz risināmiem jautājumiem un iespējamiem risinājumiem ir atšķirīgs. Šobrīd VM to kā neaktuālu ideju nevirza tālāk,» pavēstīja Šneiders.

Iepriekš VM mudināja Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) nodot tās padotībā Daugavpils medicīnas koledžu un Rīgas 1. medicīnas koledžu, lai tādējādi nodrošinātu vienotas valsts politikas sekmīgu īstenošanu veselības aprūpes sistēmas cilvēkresursu nodrošinājuma jomā.

VM plānoja šādā veidā nodrošināt vienotas valsts politikas sekmīgu īstenošanu veselības aprūpes sistēmas cilvēkresursu nodrošinājuma jomā. Ministrija iepriekš pauda, ka nevar ietekmēt to izglītības iestāžu darbību veselības aprūpes jomas speciālistu sagatavošanā, kuras nav ministrijas padotībā un netiek finansētas no VM piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem, tāpēc ir apgrūtināta valsts politikas īstenošana veselības aprūpes cilvēkresursu nodrošinājuma jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu