Eiropas augstskolu organizācija vienojas aicināt turpināt sadarbību ar Lielbritāniju arī pēc «Brexit»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas Rektoru padomes priekšsēdētājs Arvīds Barševksis ir pievienojies Eiropas valstu rektoru padomju un universitāšu asociāciju izplatītajam aicinājumam turpināt sadarbību ar Lielbritāniju arī pēc jūnijā notikušā «Brexit» referenduma.

Kā zināja Rektoru padomē, Eiropas universitāšu vadītāji apliecina apņemšanos turpināt starptautisko sadarbību arī šajā Eiropai trauksmainajā laikā. Paziņojumā norādīts, ka sadarbība ir inovācijas un izcilības stūrakmens, sadarbība un apmaiņa ar idejām padara daudz spēcīgākus.

«Mūsdienās, tikai apvienojot infrastruktūru, informāciju un zināšanas, var veikt revolucionārus pētījumus, kas uzlabo sabiedrības dzīvi un veido spēcīgas un ilgtspējīgas zināšanu ekonomikas,» uzsvērts paziņojumā.

Tā noslēgumā norādīts, ka referenduma rezultātā tiks veidotas jaunas attiecības starp Lielbritāniju un pārējo Eiropu, tomēr augstskolu organizāciju vadītāji ir gatavi turpināt Eiropas universitāšu ilggadējo sadarbību augstākajā izglītībā un pētniecībā.

Kā norāda Barševskis, arī Latvijas augstskolām, zinātniekiem un uzņēmējiem sadarbība ar Lielbritāniju ir svarīga, turklāt britu universitātes devušas Latvijai daudz gaišu prātu un tajās mācās daudz mūsu valsts pilsoņu, uz kuru atgriešanos mēs ļoti ceram.

«Visam britu augstākās izglītības sektoram «Brexit» referenduma iznākums bija milzīgs šoks. Tomēr piekrītu kolēģiem, kuri uzsver, ka «Brexit» jāuztver kā iespēja - gan kampaņas laikā pirms referenduma, gan īpaši pēc referenduma briti paši ir apzinājušies, cik nozīmīga britu universitātēm ir sadarbība ar Eiropu. Paļaujos, ka britu universitātes no referenduma iznākuma atgūsies un viņu vēlme sadarboties ar pārējām Eiropas augstskolām arvien pieaugs,» pauda Barševskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu