DP nesaista Tallinas lidostas incidentu ar Latviju, tādēļ drošību nepastiprinās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Drošības policija (DP) nav informācijas, kas liecinātu, ka Tallinas lidostā saņemtie draudi uzspridzināt lidmašīnu būtu saistīti ar Latviju, tādēļ drošības pasākumi kritiskās infrastruktūras vai cilvēku masveida pulcēšanās objektos valstī netiks pastiprināti.

DP preses sekretāre Līga Pētersone norādīja, ka informācija par Tallinas lidostai izteiktajiem draudiem un to saistību ar Latviju nav saņemta arī no ārvalstu partneru dienestiem.

«Atbilstoši Latvijas terorisma draudu līmeņa sistēmai nākamo jeb paaugstināto līmeni izsludina situācijā, ja ir saņemta informācija par pieaugošiem terorisma draudiem. Ņemot vērā to, ka DP rīcībā nav informācijas par Tallinas lidostas incidenta saistību ar Latviju, dienests uzskata, ka pašlaik pārskatīt kritiskās infrastruktūras vai cilvēku masveida pulcēšanās objektos ikdienā īstenotos fiziskās drošības pasākumus nav nepieciešams,» klāstīja Pētersone. Viņa piebilda, ka terorisma draudu līmenis Latvijā joprojām ir zems.

Jautāta par to, vai Tallinas lidostas incidents parāda, ka «Islāma valsts» sācis pievērst uzmanību Baltijai, DP pārstāve norādīja, ka personas apgalvojums par saistību ar teroristu grupējumu vēl neapliecina šīs saiknes esamību, un to izmeklēšanas gaitā noskaidros Igaunijas varas iestādes.

Latvijas nacionālā aviokompānija «airBaltic» turpina sekot situācijas attīstībai Tallinas lidostā pēc saņemtajiem draudiem uzspridzināt lidmašīnu. Uzņēmuma korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags norādīja, ka attiecīgie draudi saņemti saistībā ar reisu no Igaunijas uz Vāciju. «airBaltic» otrdien, 26.jūlija, pēcpusdienā paredzēts lidojums no Tallinas uz Berlīni, uzņēmums seko situācijai un ir gatavs ieviest papildu drošības pasākumus, ja tas būs nepieciešams.

Tallinas lidostā un tās apkārtnē pirmdien pastiprināta policijas klātbūtne un Igaunijas Drošības policija izmeklē draudus uzspridzināt lidmašīnu.

Pēc pulksten diviem naktī Tallinas lidostai un Drošības policijai piezvanījis vīrietis, kurš apgalvojis, ka esot no grupējuma «Islāma valsts», un paziņojis, ka viņam esot nodoms nedēļas laikā uzspridzināt kādu no lidmašīnām, kas veic reisu no Igaunijas uz Vāciju. Zvanītājs runājis angliski, viņš zvanījis no mobilā tālruņa, kam bijis Igaunijas numurs, un telefonsarunas brīdī vīrietis atradies Igaunijas teritorijā.

Tūlīt pēc šī zvana policija veica papildu drošības pārbaudi Tallinas lidostā, pārbaudot arī izlidojošos reisus. Lidostā tika pastiprināta drošība.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu