Pētījumā skaidros ar HIV inficēto iedzīvotāju vajadzības

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Atbalsta grupa HIV inficētajiem un AIDS slimniekiem - biedrība «Agihas» īstenos pētījumu «Zini, nevis mini», lai izpētītu ar HIV inficēto iedzīvotāju viedokļus par dažādiem tiem aktuāliem jautājumiem.

Projekts ilgs līdz 31.oktobrim, un tā laikā tiks anketētas 200 HIV inficētās personas. Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Pētījuma ietvaros tiks skaidrots, ko domā un vēlas HIV inficētie iedzīvotāji - viena no Latvijas sabiedrības sociāli atstumtākajām grupām, kas papildus slimības radītajam slogam ir pakļauta arī lielam stigmatizācijas spiedienam un pašizolācijas tendencēm.

Projekta ietvaros HIV inficētie tiks sadalīti trīs fokusa grupās, atbilstoši mērķauditorijas «profilam» – personas, kuras infekciju ieguvušas heteroseksuālā ceļā, vīrieši, kuriem ir dzimumattiecības ar vīriešiem, kā arī narkotiku lietotāji. Intervijas tiks īstenotas nelielās 8 - 10 respondentu apakšgrupās. Pirms pētījuma intervētāji iegūs apmācību ne tikai par aptaujas metodiku un anketas saturu, bet arī sagatavoti dažādu atbilžu sniegšanai situācijās, kurās pētījuma dalībniekiem varētu rasties jautājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu