VP priekšnieka amatu atkārtoti uzticēs Ķuzim

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valdība šodien nolēma pagarināt termiņu Valsts policijas (VP) priekšnieka amatā līdz 2018.gada 20.septembrim pašreizējam dienesta vadītājam Intam Ķuzim.

Pievienotas pēdējās divas rindkopas.

Ķuzis tika apstiprināts VP priekšnieka amatā 2011.gada augustā. Līdz tam viņš no 2009.gada bija VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks.

Savas gaitas policijā VP priekšnieks sāka 1982.gadā. Viņš strādājis par Tukuma rajona Iekšlietu daļas Kriminālmeklēšanas operatīvo pilnvaroto, kā arī bijis Tukuma rajona Kriminālpolicijas un pārvaldes priekšnieks.

1999.gadā Ķuzis tika iecelts par Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) Kriminālpolicijas priekšnieka vietnieku, bet 2003.gada sākumā viņš tika iecelts par RGPP Kriminālpolicijas priekšnieku.

Ķuzim ir profesionālais maģistra grāds tiesību zinātnē, 2006.gadā viņš absolvēja Latvijas Policijas akadēmiju.

2009.gadā VP priekšniekam tika piešķirta ģenerāla pakāpe.

Pirms lēmuma par Ķuža pilnvaru termiņa pagarināšanu iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) informēja par tiem darbiem un uzdevumiem, kas policijai būtu jāpaveic. Viņš minēja gan situāciju maksātnespējas jomā, gan reiderisma jautājumus un finanšu noziegumu izmeklēšanu. Kozlovskis arī norādīja, ka uzdevums Kārtības policijai paredz nodrošināt iespēju reģionos reaģēt uz masu nekārtībām.

Savukārt Ķuzis pauda, ka darbs nesāksies rīt no rīta, bet jau iepriekš sākts. Viņš arī akcentēja, ka gatavs strādāt šo uzdevumu īstenošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu