Garbars: robežsardze tuvākajos gados nespēs pabeigt daudzus uzsāktos projektus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe / LETA

Ir skaidrs, ka daudzi robežsardzes iecerētie projekti, tostarp robežas iekārtošana un personāla skaita palielināšana nedz šogad, nedz nākamgad netiks pabeigti, tāpēc šobrīd prioritāte ir atrast saprātīgus risinājumus esošo resursu ietvaros, sacīja Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars.

Viņš norādīja, ka robežsardze valsts budžetā nav prioritāte, tāpēc viņam kā vadītājam ir jāatrod saprātīgi risinājumi robežas nodrošināšanai un uzraudzībai par tiem līdzekļiem, kas robežsardzei ir pieejami. Garbars gan sacīja, ka nevar apgalvot, ka nākamajos gados robežsardzei vispār nekas papildu netiks piešķirts, jo iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis («Vienotība») paudis apņemšanos panākt, ka nākamgad tiek nodrošināts finansējums robežas izveidei. Tas robežsardzei būtu zināms atvieglojums, sacīja Garbars.

Viņš arī norādīja, ka robežpārkāpēju skaits pēdējā laikā pieaug, īpaši pēdējā pusgada laikā, tāpēc esot zināmas grūtības bez papildu finansējuma nodrošināt robežkontroli iepriekšējā līmenī. Garbars sacīja, ka robežsardzes prioritāte ir visas robežas drošība, ne tikai atsevišķu posmu drošība.

«Mēs spēsim apturēt nekontrolētu cilvēku pārvietošanos pie saprātīgiem apjomiem. Tajā pašā laikā mums nav indikāciju, ka tuvākajā laikā būtu sagaidāmi simtiem vai tūkstošiem robežšķērsotāju vienlaicīgi,» pauda Garbars.

Robežsardzes vadītājs sacīja, ka robežsargi savus pienākumus veic gan pļavās, gan mežos, turklāt robežsargiem nereti jāmēro liels ceļš līdz darba vietai un atpakaļ, tāpēc no viņa puses tiekot darīts viss, lai atvieglotu šo robežsargu darbu, kas «kādreiz kādam var nepatikt», norādot to kā vienu no iemesliem konfliktam ar robežsargu arodbiedrību.

Jau ziņots, ka valdība otrdienas sēdes laikā Garbaram par pieciem gadiem pagarināja amata pilnvaru termiņu. Viņš robežsardzi vadīs līdz 2021.gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu