Jūlijā Kučinska darbību pozitīvi vērtējusi teju puse Latvijas iedzīvotāju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šā gada jūlijā premjera Māra Kučinska (ZZS) darbību pozitīvi vērtējusi teju puse Latvijas iedzīvotāju, liecina «Latvijas Faktu» jaunākā aptauja.

Saskaņā ar «Latvijas Faktu» datiem, jūlijā Kučinska darbību pozitīvi un drīzāk pozitīvi vērtējuši 49,7% aptaujātie Latvijas iedzīvotāji. Premjera vērtējums, salīdzinot ar jūniju ir uzlabojies par gandrīz desmit procentpunktiem. Tā - šā gada jūnijā valdības vadītāja darbību pozitīvi un drīzāk pozitīvi vērtēja 38,4% aptaujāto iedzīvotāju. Savukārt negatīvi vai drīzāk negatīvi Kučinska darbu vērtējuši 29,4% aptaujāto. Vēl 21,4% aptaujāto nav varējuši atbildēt uz šo jautājumu.

Visbiežāk Kučinski pozitīvi vērtējis ZZS elektorāts. Aptaujas dati liecina, ka 74% aptaujāto, kas vēlēšanās balsotu par ZZS norādījuši, ka premjera darbība ir vērtējama pozitīvi vai drīzāk pozitīvi. Arī «Vienotības» elektorāts 72,4% gadījumu paudis pozitīvu vai drīzāk pozitīvu novērtējumu valdības vadītāja darbam. Nacionālās apvienības atbalstītāju vidū Kučinska darbību pozitīvi vai drīzāk pozitīvi vērtējuši 65,5% aptaujāto, partijas «KPV LV» atbalstītāju vidū - 45,8%, bet «Saskaņas» atbalstītāju vidū - 31,5%.

Tāpat visbiežāk premjera darbu pozitīvi vai drīzāk pozitīvi vērtējuši latvieši. «Latvijas Faktu» aptauja liecina, ka 56,6% aptaujāto latviešu Kučinska paveikto vērtē pozitīvi vai drīzāk pozitīvi. Pretējs viedoklis bijis 25,1% latviešu. Tikmēr cittautiešu vidū valdības vadītāju pozitīvi vai drīzāk pozitīvi vērtē 38,3%, bet negatīvi - 36,4% cittautiešu. Aptuveni ceturtā daļa aptaujāto cittautiešu - 25,3% - nav varējuši atbildēt uz šo jautājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu