Aptauja: partiju reitingos līderi - «Saskaņa» un ZZS; LRA nepārvarētu 5% barjeru

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jūlija sākumā populārākais politiskais spēks bijusi «Saskaņa», par kuru būtu gatavi balsot 18,6% vēlētāju, un «Zaļo un zemnieku savienība» (ZZS) ar 18,2% vēlētāju atbalstu, liecina «Latvijas Faktu» jaunākā aptauja.

Mēneša laikā pieaudzis vēlētāju atbalsts «Saskaņai», jo jūnija sākumā par to bija gatavi balsot 14,4% vēlētāju. Nedaudz mazāk pieaudzis atbalsts ZZS, par kuriem jūnija sākumā bija gatavi balsot 16,1% vēlētāju.

Trešo vietu partiju reitingos ieņem Nacionālā apvienība (NA), par kuru jūlija sākumā Saeimas vēlēšanās būtu gatavi balsot 7,1% vēlētāju. Jūnija sākumā NA atbalstīja 6,6% vēlētāju. Savukārt ceturto vietu partiju reitingos ieņem «Vienotība» ar 6,1% vēlētāju atbalstu. Jūnija sākumā šai partijai bija 5,7% vēlētāju atbalsts.

Salīdzinoši ar jūniju zem 5% barjeras nokrities atbalsts Artusa Kaimiņa partijai «KPV LV», jo jūlijā par to būtu gatavi balsot tikai 4,3% iedzīvotāju, liecina aptaujas dati.

Tāpat 5% barjeru iekļūšanai Saeimā jūlijā nepārvarētu Latvijas Reģionu apvienība (LRA), par kuru būtu gatavi balsot 2,1% vēlētāju un «No sirds Latvijai», kuru atbalsta tikpat daudz iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu