Ušakovs nepiekāpsies VVC; vērsīsies tiesā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs («Saskaņa») nav mierā ar Valsts valodas centra (VVC) piespriesto sodu saistībā ar domes izvēlētajām valodām saziņai ar iedzīvotājiem sociālajos tīklos, piemēram, «Facebook», un to apstrīdēs tiesā.

Mērs TVNET uz jautājumu, vai sods tiks apstrīdēts tiesā, atbildēja, ka «viennozīmīgi».

Ušakovs sociālajā tīklā «Facebook» vakar norādīja, ka «Valsts valodas centrs tomēr pieņēmis lēmumu sodīt mani par to, ka Rīgas dome sociālajos tīklos (Facebook, Twitter un Instagram) komunicē arī krieviski. Turklāt par šo sodu es uzzināju nevis no paša Valsts valodas centra, bet no žurnālistiem.»

Mērs arī akcentē, ka Valsts valodas likums nekādā veidā neregulē pašvaldības saziņu ar tās iedzīvotājiem ārvalstu sociālajos tīklos un Rīgas dome turpinās ar iedzīvotājiem sazināties tāpat kā iepriekš, tātad vismaz trīs valodās – latviski, krieviski un angliski.

«Valsts valodas centram gribētos novēlēt darīt to, kas viņiem sanāk, piemēram, domāt par to, kā latviski dēvēt «pokemonus». Ne uz ko citu viņi acīmredzami nav spējīgi,» pauž mērs.

Soda apmērs ir privātpersonas lieta un VVC nevar to izpaust. Kā nosaka normatīvie akti, sods par šādu pārkāpumu ir robežās no 35 līdz 140 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu