Jaunbērzē cietušā vīrieša stāvoklis Stradiņa slimnīcā nedaudz uzlabojies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kristīne Miļūna / LETA

Zemnieku saimniecībā Jaunbērzē cietušā vīrieša veselības stāvoklis Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā nedaudz uzlabojies, pastāstīja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Vīrietis atrodas Intensīvās terapijas nodaļā un viņa stāvoklis kopumā ir stabilizējies. Taujāta, vai viņam joprojām nepieciešama mākslīgā plaušu ventilēšana, Sīle sacīja, ka tik precīzus komentārus slimnīca nesniegs.

Jau ziņots, ka cietušais vīrietis no SIA «Dobeles un apkārtnes slimnīca» tika pārvests uz Stradiņa slimnīcu.

Kā ziņots, piektdien Jaunbērzes pagasta zemnieku saimniecībā remontdarbu laikā no tvertnes noplūduši indīgi izgarojumi, kā rezultātā gājuši bojā četri cilvēki, bet vēl trīs cietušie nogādāti slimnīcā.

Negadījumā Jaunbērzes zemnieku saimniecībā «Makleri» bojā gājis tās bijušais īpašnieks - 1951.gadā dzimušais Pēteris Maklers, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece ne noliedza, ne apstiprināja, ka viens no bojāgājušajiem ir saimniecības bijušais īpašnieks, pašreizējā īpašnieka tēvs. Viņa informēja, ka bojāgājušie ir 1951., 1969. un 1989.gadā dzimuši vīrieši, kā arī 1976.gadā dzimusi sieviete.

Negadījums noticis kūtsmēslu-šķidrmēslu pārsūknēšanas vada avārijas dēļ. Kā pastāstīja Valsts vides dienesta Jelgavas reģionālās vides pārvaldes direktora vietniece Jolanta Ližus, avārijas rezultātā noplūduši kūtsmēsli, kas nelielā apjomā izplūduši arī piegulošajā teritorijā.

Vides inspektors no notikuma vietas ziņojis, ka avārijā vainojams pārsūknēšanas vada pretvārsts. Ja pretvārsts tiks salabots, tad nekādas noplūdes vidē vairs nav iespējamas.

Nelaime notikusi zemnieku saimniecībā «Makleri», kurai šā gada 30.maijā Dobeles tiesā pieteikta maksātnespēja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu