Atjaunota informācija: Pazudušais Rūdolfs ir atrasts!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FB/bezvests.lv

Ceturtdienas vakarā soctīklos tika izplatīts uzsaukums palīdzēt Saulkrastos VEF-Biķernieku vasarnīcu rajonā atrast kādu pazaudētu puisēnu - Rūdolfs ir divus gadus un 8 mēnešus vecs, gaišiem matiem; bija rūtainā krekliņā un šortos. Saulkrastos pazudušā zēna meklēšanā naktī bija iesaistījušās aptuveni 400 personas; zēnu joprojām nav izdevies atrast. Pārmeklēts 5 km rādiuss. Bērna nolaupīšana netika apsvērta. Jaunāka informācija: Valsts policija apstiprina - Rūdolfs ir atrasts!

Jaunākā informācija:

Valsts policija apstiprināja, ka Rūdolfs ir atrasts. Bērns pazuda ceturtdienas vakarā. Naktī to meklēja ap 400 cilvēku, bet no rīta ieradās papildspēki un meklētāju skaits sasniedza vairāk nekā 500 cilvēkus. Valsts policija norāda, ka bērns atrasts pusotru kilometru no pazušanas vietas. Rūdolfs nodots mediķu aprūpē; neapstiprināta informācija liecina, ka puika aizvests uz slimnīcu, jo esot ērču sakosts.

Iepriekš:

06:00 - 07:00

Atlikušie brīvprātīgie ziņo, ka to rindas uz rīta pusi palikušas pavisam retas - visi ir piekusuši, pa nakti brienot mežus un tuvējos krūmus, tāpat ir darbdiena un daudzi aizsteigušies uz darbu. Līdz ar to joprojām aktuāla ir katra palīdzīga roka mazā zēna meklēšanā.

Intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Aldis Stivriņš norādīja, ka šobrīd ir pārmeklēta teritorija no iespējamās pazušanas vietas piecu kilometru rādiusā. Meklētājiem nav izdevies atrast pazudušo zēnu, kā arī nav zināms, kur viņš varētu būt devies. Zēna māte likumsargiem esot stāstījusi, ka

esot pastaigājusies, runājusies ar kaimiņiem, bet bērns spēlējies viņai blakus un tad pagaisis no redzesloka.

Policija nepieļauj iespēju, ka bērnu kāds būtu nolaupījis.

05:00 - 06:00

Nepilnus trīs gadus vecais Rūdolfs ceturtdien pazuda no kādas dārza mājas teritorijas Saulkrastos, dārzkopības kooperatīvā «VEF-Biķernieki». Puisēns bija ģērbts kreklā ar zili baltām rūtīm, baltos šortos ar zilu un sarkanu svītru sānos, baltās zeķītēs un pelēkās sandalēs.

04:00 - 05:00

Jaunākais policijas info plkst. 04:55: Pamazām aust rīta gaisma, kas, ceram, palīdzēs meklēšanā. No jauna tiek plānots celt gaisā NBS helikopteru, un tuvākajā laikā no jauna notiks meklētāju koordinēšana un teritoriju pārbaude. Paldies visiem brīvprātīgajiem, kas nakts melnumā palīdzēja meklēšanā, un tiem, kas ieradās nomainīt nogurušos meklētājus. Darbs un zēna meklēšana turpinās.

Brīvprātīgos koordinējošā vietne ir bezvests.lv Facebook konts, tajā komentāros cilvēki dalās ar aktuālāko. Šobrīd akūti tiek lūgti jauni papildspēki - cilvēki piekusuši, nobridušies, drēbes ir slapjas un daudzi ir pārsaluši. Daudzi nakts tumsā būtu pateicīgi par atbalstu ar siltu dzērienu. Tur arī cilvēki dalās par iespējām nokļūt uz meklēšanas vietu.

Arvien biežāk komentāros tiek izteiktas bažas par kooperatīvam tuvu esošām upītēm, ka bērns varētu būt aizgājis turp.

Cilvēki pārmeklē vēlreiz gan jau apskatītās, gan jaunas vietas. Brīvprātīgajiem maiņas papildspēkus vajadzēs no rīta - šobrīd vajadzīgs silts un sauss apģērbs un silts kaut kas, ko padzerties. Soctīklos īsi pirms plkst.4 parādījās iekraksti, ka bērns var būt kādā tornī, kurp tiek sūtītas atkārtotas meklētāju grupas. Oficiāli informācija nav apstiprināta.

Foto: FB/bezvests.lv

03:00 - 04:00

Jaunākais info no Valsts policijas plkst. 3.20: NBS helikoptera piesaiste pagaidām diemžēl nav palīdzējusi atrast puisēnu. Šobrīd helikopters uz brīdi ir nosēdināts, taču, tiklīdz ausīs rīta gaisma, meklēšana ar helikopteru atsāksies. Policija un brīvprātīgie turpina kājām pārmeklēt tuvējo un tālāko apkārtni, tajā skaitā atkārtoti vietas, kurās jau būts. Lietoti tiek arī skaņas signāli.

Visi brīvprātīgie, kas ir gatavi palīdzēt, var ierasties ap rīta pusi, kad ausīs gaisma. Sazināties ar policijas pārstāvi 27892094.

Saulkrastos mazā Rūdolfa brīvprātīgajiem meklētājiem koordinācija notiek ar rācijas aplikāciju Zello - (kanāls «Saulkrasti»).

02:00 - 03:00

Secināts, ka atrastā zilā cepurīte tomēr nepieder pazudušajam Rūdolfam. Meklētāji ziņo, ka daudziem izdeguši lukturi. Aicina visus, kas brauc nomainīt meklētājus, ņemt līdzi lukturus ar rezerves baterijām un zābakus.

Cilvēki raksta, ka daudzi noguruši un pēc nesekmīgajiem meklējumiem brauc prom; lūdz cilvēkus braukt nomainīt.

Komentāros arī iesaka: «Pati esmu pavadījusi vairākas vasaras VEF-Biķernieki un zinu šo rajonu. Lai gan netālu ir mežs un tālāk arī pļavas un lielceļš, tur ir māja pie mājas (katram tur aptuveni 600 m2 zemes). Būtu labi, ja aicinātu visus iedzīvotājus izpētīt viņu pagalmus, varbūt mazais ticis kāda īpašuma teritorijā un tur aiz pārguruma aizmidzis. Ne visiem tur ir sētas, lai katrs kārtīgi izmeklē savu teritoriju.»

«Gara zāle, grāvji, ir arī upe, diezgan sanāk sabristies, pa krūmiem un pļavām ložņājot. Ja ir doma braukt, gumpīši būtu ieteicami! Un pamatīgi lukturi, piķa melna tumsa!» Vēl kāds pārguris meklētājs sūdzas, ka brikšņos diemžēl izkritis paša maks.

01:00 - 02:00

Cilvēki sociālās saziņas vietnēs joprojām aktīvi organizējas un no dažādām pilsētām dodas palīgā nomainīt meklēšanā šobrīd iesaistītos brīvprātīgos. Zēna meklēšana joprojām turpinās arī ar NBS helikoptera palīdzību. Brīvprātīgie pie upes atraduši zilu cepurīti, soctīklos jautā, vai zēnam galvā bija cepure. Policijas izplatītajās pazīmēs cepure nav minēta. Meklēšana notiek pa kvadrātiem grupās pa 10 līdz 12 cilvēkiem.

«Bezvests.lv»

vēršas pie cilvēkiem ar lūgumu netraumēt pazudušā zēna mammu un nesūtīt viņai «ekstrasensu vīzijas».

«Bezvests.lv» lūdz pasaudzēt māti un norāda, ka septiņu gadu laikā ekstrasensi ne reizi nav palīdzējuši atrast cilvēkus.

Cilvēkiem, kuri dodas palīdzēt meklēt, bet nezina, kurp braukt, lūgums sazināties ar policijas pārstāvi pa tālruni 27892094. Policija norāda, ka arī kinologi centās atrast zēnu, tiklīdz policija saņēma informāciju par pazušanu. Diemžēl tas nevainagojās panākumiem. Šobrīd, protams,

ņemot vērā cilvēku skaitu, kas staigājuši pa konkrēto teritoriju, pat dienesta suņiem būs grūti palīdzēt meklēšanā,

norāda policijas pārstāvji.

00:00 - 01:00

Pēc aculiecinieku teiktā TVNET, ap vieniem naktī meklēšana norit gausi - apm 100 cilvēku ir mežā, ap 200 - gatavībā doties tur, kur tos kāds norīkos - līdz tam cilvēkus mežā nelaida, lai netraucētu darbu helikopteram ar siltuma uztvērējiem. Ap vieniem naktī sanākušie laiku raksturo kā drēgnu, bet sutīgu. Dzirdēts pārrunājam, ka puisēns nemanīts izgājis vienkārši no savas sētas, tā TVNET teica aculiecinieki no notikuma vietas.

Raksturojot apkārtni - tā esot ar daudziem grāvjiem un ļoti aizaugusi.

Blakus dārzkopības kooperatīvam ir mežs. Pastāv aizdomas, ka bērns ir devies mežā, tā vakarā LTV izteicās policijas pārstāvis Dairis Anučins.

Valsts policija saņēmusi informāciju, ka Saulkrastos, dārzkopības kooperatīvā «VEF-Biķernieki» no kādas dārza mājas teritorijas aizgājis nepilnus trīs gadus vecs zēns vārdā Rūdolfs, kura atrašanās vieta šobrīd nav zināma.

Policija lūdz nekavējoties ziņot, ja kāds attiecīgās teritorijas apkaimē sastop vai ir redzējis bērnu, kuram līdzi nav bijuši pieaugušie.

Vietējie devuši šādas meklēšanas vietas - izejas punkta koordinātes: 57.251692, 24.456157.

Šobrīd meklēšanā gan kooperatīvu teritorijā, gan tuvējā mežā ir iesaistīti vairāku dienestu darbinieki, tajā skaitā kinologi, kā arī organizācijas bezvests.lv pārstāvji.

Tāpat kā iepriekš, kad Abragciemā pazuda mazais Hugo, arī tagad jau brīvprātīgie organizējas un jau dodas uz Saulkrastiem, lai kopējiem spēkiem pirms nakts varētu mazo atrast. Brīvprātīgie aicinājumus pievienoties, izbraukšanas vietas un laikus, vietu skaitu mašīnās izziņo soctīklos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu