NEPLP informācijas nopludinātāju nesekmīgi meklējusi arī iekšienē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) personu, kura martā publiskojusi iespējamos Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļa kandidātu vārdus nesekmīgi meklējusi arī organizācijas iekšienē, tāpēc vēršanās policijā ir viens no soļiem, kas padomei bija jāsper, pastāstīja NEPLP locekle Dace Ķezbere.

Vienlaikus viņa akcentēja, ka iesniegums policijā nav vēršanās pret Latvijas Radio (LR) vai tās žurnālisti Vitu Anstrati, kura veidojusi radio sižetus par LTV valdes locekļu meklējumiem, bet gan vēlme noskaidrot personu, kura neizpaužamo informāciju izplatījusi tālāk, tādējādi pārkāpjot likumu. Ķezbere sacīja, ka ikviens, kuram ir bijusi pieeja šai informācijai, ir ar savu parakstu apliecinājis to, ka informāciju neizpaudīs un organizācijas iekšienē mēģinājumi noskaidrot šo personu bijuši nesekmīgi.

«Iesniegums ir par ziņu noplūdi saistībā ar LTV valdes locekļu konkursu. Latvijas Radio vienkārši pirmajā šī informācija izskanēja publiski. Ja šī informācija parādītos ziņu aģentūrā BNS vai jebkur citur, tad šobrīd pastiprināta informācija tiktu pievērsta šim avotam,» pauda Ķezbere.

NEPLP locekle uzsvēra, ka padome rīkojusies atbilstoši likumdošanai, kas nosaka, ka informācija par sabiedriskā medija - LTV valdes locekļu kandidātiem ir slepena un padome vēlas ievērot likumu, sargājot šo informāciju. Tāpat Ķezbere uzsvēra, ka padome apzinās, ka informācijas avotu sargā Mediju likuma 22.pants par informācijas avota noslēpumu.

«Policija, iespējams, var veikt telefona sarunu analīzi, jautāt visiem, kas bijuši nominācijas komisijā, padomē un katram jautāt, prasīt paskaidrojumus. Ja policijai izdosies noskaidrot šo personu, būs jauki, ja nē - tad neko darīt. Mēs katrs darām savu darbu,» klāstīja Ķezbere.

Jau izskanējis, ka NEPLP ar iesniegumu vērsies Latvijas policijā saistībā ar 29.marta Latvijas Radio Ziņu sižetu, kurā tika publiskoti iespējamie LTV valdes locekļa kandidātu vārdi. Latvijas Radio norādījis, ka policija sākusi resorisko pārbaudi, jo esot nelikumīgi izplatītas neizpaužamas ziņas. Žurnālistei Anstratei policija pieprasījusi izpaust informācijas avotu, ko Anstrate atteikusies darīt pirms konsultācijām ar LR vadību.

NEPLP rīcību gan publiski, gan sociālajos tīklos nosodījuši daudzi ar žurnālistiku saistīti cilvēki, norādot, ka mediju uzraugam informācijas nopludinātājs jāmeklē iekšienē, nevis jāvēršas pret žurnālisti.

Artis Spertāls, +371 67088611, zinas@bns.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu