Rūdolfs ir atrasts!

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policija apstiprina: Rūdolfs ir atrasts. Pazudušais puika brīdī, kad viņu atrada NBS karavīrs, sēdēja mežā zem koka raudādams. Rūdolfs pazuda ceturtdienas vakarā. Naktī viņu meklēja ap 400 cilvēku, no rīta meklētāju skaits sasniedza aptuveni 700 cilvēku. Bērns atrasts 1,5 km no pazušanas vietas. Rūdolfs nogādāts bērnu slimnīcā novērošanai; Puika bija nosalis un knišļu, ērču sakosts.

Saulkrastos atrastais mazais zēns Rūdolfs nogādāts Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā novērošanai, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša. Viņa norādīja, ka bērna stāvoklis ir stabils un viņš jūtas labi. Tomēr mediķi izlēmuši nogādāt zēnu slimnīcā, lai būtu iespējams novērot viņa veselības stāvokli.

Pats Rūdolfs mediķiem stāstījis, ka jūtas labi. Drošības dēļ viņš kopā ar māti nogādāts slimnīcā papildus pārbaužu veikšanai.

NMPD mediķi pārbaudījuši bērnu, secinot, ka visu pārbaužu rezultāti ir labi.

Prieka asaras un pateicība meklētājiem

Saulkrastu pašvaldības policijas priekšnieks Inārs Zaharāns TVNET pastāstīja, ka bērns atrasts aptuveni 1,5 km no vietas, kur viņš bija pazudis. Zaharāns piebilda, ka bērns atrasts pie Bīriņu ceļa, netālu no kāda būvniecības preču veikala. Bērns jūtoties samērā labi, un briesmas viņa veselībai nedraudot.

«Neilgi pēc plkst. 12.00 parādījusies informācija, ka Rūdolfs ir atrasts! Valsts policija šoreiz oficiāli apstiprina, ka zēns ir atrasts. Zēnu, kurš sēdējis mežā zem koka un raudājis, atradis NBS karavīrs,» teikts policijas paziņojumā.

Neilgi pirms Saulkrastu novadā pazudušā nepilnus trīs gadus vecā Rūdolfa atrašanas mežā uzieti viņa pēdu nospiedumi, notikuma vietā klātesošajiem pastāstīja zemessargs Armands Lūsis, kurš pats arī bija uzgājis šos pēdu nospiedumus. Īsi pēc tam zēns pamanīts sēžam zem koka diezgan dziļi mežā - tādā vietā, kurā viņa atrašana meklētājiem iepriekš šķitusi maz ticama.

Vizuāli zēna veselības stāvoklis nav kritisks, taču viņš nekavējoties tiks nodots mediķu aprūpē. Rūdolfs sēdējis mežā zem koka un raudājis brīdī, kad to atradis LR armijas karavīrs.

Meklēšanā piedalījās Valsts policijas, Nacionālo bruņoto spēku, Nacionālās aizsardzības akadēmijas, Zemessardzes, Saulkrastu novada pašvaldības policijas, organizācijas «bezvests.lv» un citi brīvprātīgie pārstāvji.

Valsts policija izsaka lielu pateicību visiem dienestiem un brīvprātīgajiem no dažādām Latvijas vietām, kas piedalījās un palīdzēja meklēšanā un zēna atrašanā.

Meklēšanas operācijas noslēgumā tēvs arī pateicās visiem dienestu pārstāvjiem un brīvprātīgajiem par ieguldīto darbu.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša TVNET pastāstīja, ka situācija beigusies veiksmīgi, puisēns jūtas labi un nekādi veselības traucējumi nav konstatēti. Bērns nogādāts slimnīcā, lai veiktu novērošanu.

Iepriekš:

Iepriekš tika ziņots, ka Saulkrastos pazudušā bērna meklēšanā iesaistītajiem brīvprātīgajiem esot aptrūkusies pārtika, kā arī kafija un tēja, pastāstīja biedrības «Bezvests.lv» pārstāve Svetlana Gintere.

Viņa skaidroja, ka aizvadītajā naktī meklēšanā iesaistījušies daudz, aptuveni 300 cilvēku, kuri iztukšojuši tuvējo kaimiņu krājumus. «Cilvēki visu laiku mainās. Tie, kuri meklēja pa nakti, tagad aizbrauca mājās pagulēt, bet vietā ir nākuši jauni. Un viņiem trūkst pārtikas, kā arī visa kafija apkārtējiem ir izdzerta. Mēs tādēļ aicinām tos, kuriem iespējams, atvest sviestmaizes kaut ko tamlīdzīgu,» stāstīja Gintere. Viņa piebilda, ka vairāki cilvēki uz aicinājumu jau atsaukušies, atvedot, piemēram, pīrādziņus.

Brīvprātīgie uz Saulkrastiem braukuši arī no Rīgas. Savu palīdzību piedāvājuši arī cilvēki no Valmieras. «Mēs nevienam neatsakām. Visi ir aicināti iesaistīties,» teica Gintere. Viņa stāstīja, ka cilvēki meklēšanā iesaistās ar ģimenēm, līdzi ņemot arī mazus bērnus. Vairāki cilvēki līdzi paņēmuši savus suņus.

Gintere stāstīja, ka mežs, kurā notiek meklēšana, ir mežonīgs, bet neviens no brīvprātīgajiem traumas nav guvis. Pēc Gineteres teiktā, mazā bērna Rūdolfa vecākiem ir bijis liels pārdzīvojums, kad paziņots, ka puika ir atrasts, bet informācija izrādījusies maldīga.

Bērns pazuda ceturtdienas vakarā. Sākotnējā informācija liecina, ka zēns bija aizgājis no kādas dārza mājas teritorijas Saulkrastu dārzkopības kooperatīva «VEF-Biķernieki» teritorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu