Drīzumā Latvijas teritoriālajos ūdeņos dežurēs vēl viens Jūras spēku flotiles kuģis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

No 4.augusta Latvijas teritoriālajos ūdeņos dežurēs vēl viens Jūras spēku flotiles kuģis, lai pastiprinātu dežūrā jau esošos kuģus un paaugstinātu operacionālās spējas savlaicīgi identificēt aizdomīgas virsūdens un zemūdens aktivitātes, informēja Aizsardzības ministrijas (AM) Militāri publisko attiecību departamenta pārstāve kapteine Sandra Brāle.

Viņa skaidroja, ka AM jau iepriekš ir informējusi, ka būtiski pieaugusi Krievijas kara flotes aktivitāte Baltijas jūrā Latvijas teritoriālo ūdeņu tuvumā.

Nacionālajos bruņotajos spēkos ir izstrādātas operacionālās procedūras, kas paredz, ka ikreiz, kad piekrastē izvietotā Jūras novērošanas sistēma identificē aizdomīgas darbības Latvijas teritoriālajos ūdeņos vai to tuvumā, krasta apsardzes kuģiem ir uzdevums pietuvoties objektam, lai veiktu informācijas pārbaudi un identifikāciju. Par katru no šādiem incidentiem bruņotie spēki nekavējoties informē arī sabiedrību.

Viņa arī uzsvēra, ka Latvijas rīcībā ir moderna Jūras novērošanas sistēma un jauni patruļkuģi, kas ļauj efektīvi reaģēt uz virsūdens aktivitātēm. Šīs spējas līdz šim arī ir pierādījušas, ka Latvija ir varējusi noteikt un sekot līdz arī aizdomīgām zemūdens aktivitātēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu