Jūlijā Latvijas robežai pietuvojās 18 Krievijas bruņoto spēku kuģi un deviņas lidmašīnas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Laikā no 1. līdz 26.jūlijam identificēt 18 Krievijas bruņoto spēku kuģi un deviņas lidmašīnas, kas pietuvojās Latvijas robežai un NATO gaisa telpai virs Latvijas, liecina Aizsardzības ministrijas apkopotā informācija. Pagājušajā nedēļā Latvijas tuvumā tika manīti vairāki Krievijas bruņoto spēku kuģi.

Krievijas lidmašīnas virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas galvenokārt pārvietojas bez ieslēgta automātiskā atbildētāja, bez lidojuma plāna un neatbild uz civilās gaisa telpas kontroles radiosakariem, tādējādi radot apdraudējumu civilās aviācijas gaisa kuģu satiksmei.

Latvijas bruņotie spēki regulāri sociālajos tīklos informē sabiedrību par Krievijas lidmašīnu un kuģu pietuvošanos Latvijas ūdeņiem. Šī informācija liecina, ka Krievija demonstrējusi plaša spektra bruņojumu - iznīcinātājus, transportlidmašīnas, izlūklidmašīnas, fregates klases kuģus, korvetes klases kuģus, zemūdenes, zemūdeņu atbalsta kuģus un cita veida tehniku.

Uz lidmašīnu parādīšanos vienmēr attiecīgi reaģējušas NATO patruļlidmašīnas, kas pacēlušās no savām bāzēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu