Līdz pašvaldību vēlēšanām 10 mēneši. Kas mēģinās atņemt Ušakovam Rīgas atslēgas?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Līdz pašvaldību vēlēšanām atlikuši 10 mēneši, un politiskās partijas sākušas spriest, kādus kandidātus izvēlēt Latvijas galvaspilsētas vadītāja amatam, piektdien vēstīja LTV «Panorāma».

Tāpat kā iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās, Nila Ušakova pārstāvētā «Saskaņa» un Andra Amerika vadītā partija «Gods kalpot Rīgai» startēs ar kopīgu sarakstu, kura priekšgalā būs jau septiņus gadus nostrādājušais tandēms - Ušakovs Rīgas mēra un Ameriks Rīgas vicemēra amatā.

Pārējām partijām ar kandidātu izvirzīšanu klājas grūtāk, jo tām ir problēmas ar līderu atpazīstamību, savukārt Saeimā ievēlētie deputāti nevēlas kandidēt pašvaldību vēlēšanās, jo, ieņemot krēslu domē, nāktos zaudēt krēslu Saeimā.

ZZS vēl nav vienojusies par saraksta līderi, taču neoficiāli kā Rīgas mēra amata kandidāts minēts kādreizējais Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta vadītājs Askolds Kļaviņš, kurš tagad ieņēmis Saeimas deputāta krēslu. ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze «Panorāmai» pauda pārliecību, ka ZZS nākamajā sasaukumā būs pārstāvēta Rīgas domē, jo tās biedri strādā daudzās pašvaldībās - darbi tajās palīdzēs ZZS gūt panākumus Rīgā, uzskata Krauze.

Arī «Vienotība» pagaidām nav vienojusies par konkrētu kandidātu, tomēr neoficiāli izskanējis, ka uz Rīgas mēra amatu varētu kandidēt Hosams Abu Meri, Vilnis Ķirsis vai Edvards Smiltēns, kurš gan pats apgalvo, ka pašvaldību vēlēšanās nekandidēs. Abu Meri LTV pauda viedokli - ja cilvēks ir iesaistījies politikā un partija uzskata viņu par piemērotu kandidātu, tad ir pienākums kandidēt, nevis sēdēt malā.

Nacionālajā apvienībā VL-TB/LNNK galvaspilsētas mēra amatam tiekot apspriestas Saeimas deputātu un ministru kandidatūras, tostarp minēti Riharda Kola un Romāna Naudiņa uzvārdi, tomēr arī šī partija oficiāli nevienu kandidātu vēl nav nosaukusi. NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš LTV pastāstīja, ka partijā notiek diskusijas par vairākiem kandidātiem, taču liels uzsvars tiekot likts uz to, lai saprastu, kā mainīt pastāvošo varu Rīgā. NA cenšas saprast, kāpēc rīdzinieki līdz šim atbalstījuši «Saskaņu» - vai palīdzējusi pašvaldības budžeta uzkrājuma izsaimniekošana, vai līgums ar «Vienoto Krieviju», vai citi faktori.

Pašvaldību vēlēšanās nākamgad startēs arī Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa dibinātā partija KPV, taču saraksta līderi tiks paziņoti 2017.gada 8.februārī.

Nākamgad 3.jūnijā Latvijā notiks pašvaldību vēlēšanas, kurās būs jāievēl deviņu republikas pilsētu un 110 novadu domju deputāti. Partijām kandidātu saraksti pašvaldību vēlēšanām jāiesniedz nākamā gada aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu