Ticīgie pulcēsies Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkos Aglonā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Einārs Dervinieks / LETA

Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku ietvaros svētdien Aglonas svētvietā notiks Svētā Mise un Tautas Krustaceļš, kas tradicionāli pulcē tūkstošiem ticīgo.

Svētdien plkst.12 Aglonas bazilikas sakrālajā laukumā notiks svētceļnieku Svētā Mise, savukārt plkst.19 būs Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku Svētā Mise, pirms kuras būs garīgās mūzikas dziedājumi, konkursa «Dziedu Dievmātei» laureātu uzstāšanās un vesperes. Savukārt svētdien plkst.22 notiks tradicionālais Tautas Krustaceļš, kuram sekos dievkalpojums sakrālajā laukumā pusnaktī.

Pirmdienas, 15.augusta, galvenā Svētā Mise notiks plkst.12. Tās laikā klātesošos uzrunās apustuliskais nuncijs Baltijas valstīs Pedro Lopess Kintana. Līdzās jau tradicionālajai svētku programmai atsevišķas kopienas, izglītības iestādes un organizācijas piedāvās izklaidējošu, izglītojošu, informējošu programmu un aktivitātes sakrālajā laukumā un bazilikas telpās.

Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki 11.-15.augustā ir gada lielākie katoļu svētki, kas Aglonā - starptautiskas nozīmes svētvietā Latvijā - pulcē tūkstošiem katoļu un citu konfesiju ticīgo gan no Latvijas, gan citām valstīm. Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki atzīti par valsts nozīmes pasākumu, un tiem tiek piešķirti līdzekļi arī no valsts budžeta.

Tradicionāli svētku kulminācija ir 14.un 15.augustā. Šajās dienās Aglonā pulcējas desmitiem tūkstošu ticīgo. Tāpat Aglonas svētkus apmeklē valsts augstākās amatpersonas. Aglonas svētku laikā kārtību nodrošinās vairāki desmiti policistu, zemessargu, bet par apmeklētāju veselību rūpēsies Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi.

Pirmās svētceļnieku grupas Aglonā ieradās jau ceturtdien. Par spīti tam, ka svētku kulminācija iekrīt sestdien un svētdien, organizatori prognozē - pasākuma apmeklētāju skaits būs līdzīgs iepriekšējiem gadiem. Tā, piemēram, 2015.gadā svētkus apmeklēja aptuveni 150 tūkstoši cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu