Lūdz palīdzēt diviem slimiem brālīšiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

Pie TVNET vērsās divu puisēnu - Eduarda un Alekša - mamma Liāna, lūdzot palīdzību līdzekļu piesaistē abiem brālīšiem Krūmiņiem no Rundāles novada. Šobrīd abiem brāļiem līdz nākošai otrdienai darbosies īpašais ziedojumu tālrunis 90006383.

Eduards un Aleksis Krūmiņi dzimuši 2008. un 2011. gadā Rundāles novadā. Līdz pusotra gada vecumam Eduarda attīstība noritēja atbilstoši vecumam. Zēns pusotra gada vecumā saslima ar smagu plaušu karsoni. Neilgi pirms saslimšanas zēns bija saņēmis vairākas kompleksās vakcinācijas potes. Eduarda attīstība pēc šīs slimības ir apstājusies un pat regresējusi.

Ārsti nonāca pie slēdziena, ka Eduardam ir autisms. Iepazīstot tuvāk šo slimību un tās izpausmes, vecāki pamanīja, ka daudzas slimības iezīmes, tikai vieglākā formā, manāmas arī vecākajā dēlā Aleksī. Diemžēl speciālisti apstiprināja vecāku aizdomas.

Foto: privātais arhīvs

Ir ļoti smagi pieņemt to, ka tavi bērni ir īpaši un nekad nebūs tādi kā visi citi, atzīst abu dēlu mamma. Šai slimībai nav zāļu un vienīgā iespēja bērniem attīstīties ir intensīvs pedagoģiskais darbs. Abiem brāļiem diagnosticēta arī celiakija – glutēna nepanesamība.

Abi brālīši apmeklē bērnudārzu, dažādus speciālistus. Saņemtās terapijas veicina viņu attīstību, bet diemžēl valsts nodrošina tikai 10-20 nodarbības pie katra speciālista. Lai bērni attīstītos, nepieciešamas regulāras nodarbības.

Pateicoties līdzcilvēku palīdzībai, abiem brāļiem pagājušajā gadā tika nodrošināts attīstošo nodarbību apmeklējums. Progress ir acīm redzams - Aleksis ir iemācījies lasīt, palielinājies vārdu krājums, uzlabojusies izpratne par apkārt notiekošo. Eduards ir iemācījies atpazīt krāsas, ciparus, tagad apgūst burtus. Ir uzlabojusies sapratne par ikdienišķām lietām, uzlabojusies pašaprūpe. Ir pateikts pirmais vārds - «mamma»! Vecāki ir sapratuši, ka ir uz pareizā ceļa un nodarbības nepieciešams turpināt, lai bērnu attīstība neapstātos pie sasniegtā.

Foto: privātais arhīvs

Bērnu attīstību ar autiskā spektra traucējumiem grūti prognozēt, jo katram tā var atšķirties. Kāds tā arī nekad nevar iemācīties runāt, bet kāds var kļūt par ģēniju. Aleksim jau šobrīd psiholoģiskās izpētes testu rezultāti uzrāda ļoti labu atmiņu salīdzinoši ar viņa vienaudžiem.

Lai varētu turpināt apmeklēt visus speciālistus regulāri katru nedēļu, nepieciešami milzīgi līdzekļi. Ģimenei šādu iespēju nav, jo vienīgais apgādnieks ir tētis. Mammai ikdienā jāuzņemas rūpes par abiem bērniem.

Foto: privātais arhīvs

Ģimene lūdz ziedotāju atbalstu, lai Eduards un Aleksis 2016.gadā varētu saņemt:

  • Nodarbības pie speciālā pedagoga – 5040 eiro;
  • Logopēds – 1260 eiro;
  • Ergoterapija – 1050 eiro;
  • Audiologopēds – 2160 eiro;
  • ABA terapijas nodarbības – 2800 eiro;
  • Psihoterapija – 1350 eiro;
  • Osteopātiskā ārstēšana – 420 eiro

Kopējā summa, kas nepieciešama brālīšu Rehabilitācija Latvijā, 2016.gadā ir 14 080 eiro. Ziedojumu vākšana notiek ar labdarības organizācijas «Ziedot.lv» atbalstu.

Plašāka informācija par ziedojumu vākšanu brālīšiem - Ziedot.lv mājaslapā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu