Deviņu pašvaldību bērnudārzu pedagogi saņems vismaz 680 eiro algu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Deviņas no 110 pašvaldībām apstiprinājušas, ka bērnudārzu pedagogu atalgojums no septembra būs vismaz 680 eiro par likmi, zināja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībā (LIZDA).

Arodbiedrība 12.jūlijā izsūtīja vēstuli 110 novadiem un deviņām republikas pilsētām ar lūgumu pašvaldībām rast iespēju palielināt pirmsskolas skolotāju darba algas likmi līdz 620 eiro par 40 darba stundām nedēļā jau no 2016.gada 1.septembra. Pašlaik arodbiedrība saņēmusi atbildi no 80 pašvaldībām.

LIZDA apkopotā informācija liecina, ka algu 680 eiro apmērā par likmi no 1.septembra saņems pirmsskolas pedagogi Ikšķiles novadā, Jēkabpils pilsētā, Līgatnes novadā, Cēsu novadā, Rīgā, Siguldas novadā, Ventspils pilsētā un Aizkraukles novadā. Savukārt Ropažu novadā bērnudārza skolotāji saņems 800 eiro atalgojumu par likmi.

Savukārt Priekules novada pašvaldība un Amatas pašvaldība informējusi, ka pirmsskolas pedagogu atalgojums būs 620-680 eiro apmērā par likmi, bet dome to vēl lems. Līdzīgi arī Babītes novadā pirmsskolas pedagogu atalgojums būs 630-650 eiro par likmi, bet Salas novadā tas jau ir 628-648 eiro.

Dagdas novada dome norādījusi, ka visiem pedagogiem no septembra nodrošinās vienādu atalgojumu, bet Carnikavas novadā un Aizputes novadā pirmsskolas pedagogu atalgojums jau ir lielāks nekā valstī noteiktais. Turklāt Priekuļu novada dome informējusi LIZDA, ka palielinās bērnudārzu skolotāju algu, bet Saulkrastu novada dome pirmsskolas pedagogu atalgojumu plāno paaugstināt straujāk nekā valdība to ir noteikusi.

Turpretī Baldones novada pašvaldība informējusi, ka pirmsskolas pedagogu atalgojums šobrīd ir 530 eiro par likmi un tā paaugstināšanai vēl jāmeklē papildus finansējums, bet Viesītes novada pašvaldība norādījusi, ka bērnudārzu skolotāju atalgojums būs 560 eiro par slodzi.

Vairums pašvaldību norādījušas, ka pirmsskolas pedagogiem atalgojums no 1.septembra būs 620 eiro par likmi. Arodbiedrībai to ir apstiprinājusi Kuldīgas, Jaunpiebalgas , Pārgaujas, Raunas, Vecpiebalgas, Aknīstes, Jēkabpils, Daugavpils, Vecumnieku, Mārupes, Rundāles, Dobeles, Auces, Tērvetes, Pāvilostas, Durbes, Krustpils un Daugavpils novada dome.

Tāpat 620 eiro algu par likmi no septembra bērnudārzu skolotājiem nodrošinās Cesvaines, Balvu, Viļakas, Rugāju, Saldus, Brocēnu, Rēzeknes, Tukuma, Madonas, Bauskas, Burtnieku, Riebiņu, Lielvārdes, Naukšēnu, Apes, Skrīveru, Ķeguma, Lielvārdes, Krāslavas, Ludzas, Nīcas, Jaunpils, Pļaviņu, Inčukalna, Kokneses, Engures, Ogres novada dome un Jelgavas pilsētas dome.

Savukārt Rojas novada dome jautājumu skatīs, kad lems par budžeta grozījumiem, un Jūrmalas, Rucavas un Nīcas novada dome, kā arī Rēzeknes pilsētas dome jautājumu lems sēdē. Turklāt domes sēdē 25.augustā par pirmsskolas pedagogu atalgojumu lems Valkas un Limbažu novada dome, Valmieras pilsētas dome, Ciblas novada dome, Alūksnes novada dome un Aglonas novada dome, bet 18.augustā Ķekavas novada dome un 31.augustā Jelgavas novada dome.

Jau ziņots, ka pedagogu algu noteikumus valdība apstiprināja 5.jūlijā un tie paredz pedagogu atalgojuma paaugstināšanu līdz 680 eiro par likmi. Tajos arī iestrādāta iespēja pašvaldībām pirmsskolas pedagogiem maksāt tikai 560 eiro atalgojumu, nevis 620 eiro, ja tām nav iespēju maksāt pilno atalgojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu