Bez īpašnieku piekrišanas par € 700 atsavinās divus īpašumus pierobežā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe / LETA

Ministru kabinets (MK) otrdien, 23.augustā, bez zemes īpašnieku piekrišanas, plāno atļaut Iekšlietu ministrijai (IeM) atsavināt divus īpašumus Latvijas - Krievijas pierobežā, robežjoslas izveidošanas vajadzībām, liecina valdības darba kārtība.

Plānots atsavināt divus 0,38 un 0,39 hektāru lielus zemes gabalus. Par atsavināšanu noteikta atlīdzība 239,78 eiro un 444,60 eiro apmērā. Atlīdzība aprēķināta pēc sertificēta nekustamā īpašuma vērtētāja sagatavotā atsavināmā nekustamā īpašuma vērtējuma. Lēmuma projektā norādīts, ka aprēķinātā atlīdzība ir taisnīgas atlīdzības apmērā.

Nekustamajos īpašumos «Zaļkalni « un «Leiči 1» ir paredzēts veikt Latvijas valsts robežas joslas ar Krieviju paplašināšanu līdz 12 metriem.

Abu atsavināmo zemes gabalu īpašnieki nepiekrīt viņu īpašuma atsavināšanai. Pirmā zemesgabala īpašnieks uzsvēris, ka vēlas 3000 eiro kompensāciju par zemes gabalu vai arī līdzvērtīgu zemes apgabalu Ogres rajonā. Paredzams, ka abi īpašumi tiks atsavināti sabiedrības vajadzībām nepieciešamā nekustamā īpašuma atsavināšanas likuma kārtībā. Saskaņā ar to, pēc MK lēmuma pieņemšanas zemesgrāmatā tiks ierakstīta atzīme par aizliegumu atsavināt un apgrūtināt nekustamo īpašumu ar lietu un saistību tiesībām bez institūcijas piekrišanas.

Pēc atsavināšanas pabeigšanas Iekšlietu ministrija nekustamo īpašumu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ierakstīs zemesgrāmatā, īpašumtiesības reģistrējot uz valsts vārda Iekšlietu ministrijas personā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu