Koalīcija nākampirmdien vienosies par VID vadītāja atalgojumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Valdību veidojošās partijas nākampirmdien, 29.augustā, pieņems lēmumu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora atalgojuma jautājumā, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem solīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Arī Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš ir lūgts sagatavot iespējamos risinājumus attiecībā uz VID atalgojuma palielināšanu, norādīja premjers. Šodien šis jautājums koalīcijā netika skatīts.

Vaicāts par «Vienotības» gatavību atbalstīt tikai VID vadītāja atalgojuma palielināšanu kā atsevišķu soli, partijas priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns atbildēja - ja tas būtu vienīgais šķērslis, kamdēļ kāda persona nebūtu gatava ieņemt šo amatu, tādā gadījumā «atalgojums būtu ceļams». Taču politiķim ir aizdomas, ka iemesli ir vairāki un atalgojums ir tikai viena no komponentēm.

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK politiķis Jānis Dombrava norādīja, ka atalgojuma palielināšana ir viens no variantiem, lai atrastu labāko šī darba veicēju.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) uzsvēra, ka darba samaksa ir viens no pamatjautājumiem laba pretendenta atrašanā. Viņš norādīja, ka pašlaik tiek apspriests arī jautājums par valsts pārvaldes augstāko amatpersonu darba samaksu.

Koalīcija šodien apsprieda arī jautājumu par uzņēmējdarbības sākšanas un mazās uzņēmējdarbības ekosistēmu un turpmāk nepieciešamajiem atbalsta stimuliem. Valdību veidojošās partijas vienojās šo jautājumu pārrunāt koalīcijas darba grupā, lai rīcības projektu pēc tā sagatavošanas virzītu izskatīšanai Saeimā, norādīja Smiltēns.

Pēc koalīcijas sēdes Dombrava norādīja, ka tika apspriesta arī kāda cita tēma - nacionālā apvienība vērsa uzmanību Aizsardzības ministrijas aicinājumam Ārlietu ministrijai vērsties ANO saistībā ar organizācijas «Bēgļu aģentūra Latvijā» sākto publisko kampaņu, kura «mums šķiet nepieņemama, pretvalstiska un absolūti nevajadzīga». Viņš norādīja, ka Latvija šai aģentūrai maksā iemaksas vairāku desmitu tūkstošu eiro apmērā un ka par nodokļu maksātāju naudu neesot vēlmes saņemt šādas kampaņas.

Kā ziņots, pēc līdzšinējās VID ģenerāldirektora amata kandidātes Ingas Koļegovas atteikšanās pretendēt uz atbildīgo amatu nolemts rīkot atkārtotu konkursu. Lai izraudzītos piemērotāko kandidātu, paredzēts piesaistīt personālatlases kompānijas ekspertus.

Pagaidām gan konkrēta konkursa procedūra vēl nav zināma.

Jau vēstīts, ka finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) koalīcijas partneriem piedāvājusi VID ģenerāldirektora mēneša bruto atalgojumu noteikt līdz 8100 eiro apmērā.

Reizniece-Ozola pauda pārliecību, ka VID vadītāja atalgojumam ir jābūt līdzvērtīgam lielas valsts kapitālsabiedrības vadītāja atalgojumam. «Kopējie griesti varētu būt 8100 eiro, no kuriem bruto pamatalga būtu nedaudz virs 5000 eiro ar iespēju par kvalitatīvu darbu saņemt piemaksas 60% apmērā no mēneša atalgojuma,» skaidroja ministre.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu