Baidena delegācija Latvijā ierodas ar divām lidmašīnām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

ASV viceprezidenta Džo Baidena delegācija šorīt lidostā «Rīga» ieradās ar divām pēc izskata ļoti līdzīgām lidmašīnām, novēroja aģentūra LETA.

Pirmā lidmašīna ar uzrakstu «United States of America» lidostā «Rīga» nolaidās ap plkst.8, otrā - ap plkst.8.15. Apmēram pusstundu pirms tam neviena cita lidmašīna uz skrejceļa nenolaidās un no tā nepacēlās.

Baidena delegāciju sagaidīt klātienē bija ieradies Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) un ASV vēstniece Latvijā Nensija Petita, kā arī citas ministrijas un vēstniecības amatpersonas. Savukārt pirms lidmašīnu nolaišanās lidostas teritorijā iebrauca autokolonna ar 29 pārsvarā melniem spēkratiem, no kuriem daži bija ar bākugunīm, daži - ar ASV karodziņiem.

Ap plkst.8.30 no vienas no lidmašīnām izkāpa Baidens, kurš pārmija dažus vārdus ar Rinkēviču. Baidenu sagaidīja divi vienāda izskata limuzīni, no kuriem vienā viņš iekāpa un devās prom no lidostas.

Ssaistībā ar augstās ASV amatpersonas vizīti Latvijā šorīt Rīgā ir pastiprināti drošības pasākumi, kā arī noteikti satiksmes ierobežojumi. Virs galvaspilsētas centra lidinās helikopters. Rīta pusē gan pilsētas centrā un tuvajā Pārdaugavā neierasti lieli sastrēgumi nebija izveidojušies.

Baidenam Rīgā paredzētas tikšanās ar visu triju Baltijas valstu prezidentiem. Tāpat ASV viceprezidentam paredzētas arī divpusējās tikšanās ar Raimondu Vējoni un Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS).

1942.gadā dzimušais Baidens ir pieredzējis ASV politiķis no Demokrātiskās partijas. ASV viceprezidenta amatā viņš tika apstiprināts 2009.gadā. Pirms tam, kopš 1973.gada, Baidens bija ASV senators. Kopumā viņš šajā amatā ticis pārvēlēts sešas reizes.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Latvijas valsts augstākās amatpersonas ar Baidenu iepriekš tikušās ārvalstu vizītēs. 2014.gadā Baidens apmeklēja arī Lietuvu.

2011.gadā toreizējais Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers Vašingtonā Baidenam pasniedza Triju Zvaigžņu ordeņa II šķiras apbalvojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu