ASV viceprezidenta ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa vēro vairāki simti cilvēku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

ASV viceprezidenta Džo Baidena un Baltijas valstu prezidentu svinīgo ziedu nolikšanu otrdien pie Brīvības pieminekļa skatījās vairāki simti cilvēku, novēroja aģentūra BNS.

Pirms svinīgās ziedu nolikšanas Brīvības piemineklis bija nožogots ar barjerām. Sardzē pie Brīvības pieminekļa bija izvietota Goda sardzes rota, kā arī Nacionālo bruņoto spēku orķestris.

Pie pieminekļa bija izvietoti arī ievērojami policijas spēki.

Jau vēstīts, ka otrdien vizītē Latvijas galvaspilsētā Rīgā ieradies ASV viceprezidents Džo Baidens, kuram paredzēta tikšanās ar Latvijas augstākajām amatpersonām, kā arī ar ar triju Baltijas valstu prezidentiem. ASV viceprezidentam paredzētas arī divpusējās tikšanās ar Raimondu Vējoni un Ministru prezidentu Kučinski. Viesojoties Rīgā, paredzēta arī viceprezidenta publiska uzruna Baltijas valstu iedzīvotājiem.

1942.gadā dzimušais Baidens ir pieredzējis ASV politiķis no Demokrātiskās partijas. ASV viceprezidenta amatā viņš tika apstiprināts 2009.gadā. Pirms tam, kopš 1973.gada, Baidens bija ASV senators. Kopumā viņš šajā amatā ticis pārvēlēts sešas reizes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu