Rīgas skolās norisināsies kampaņa «Mazais pilsonis»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Rīgas pilsētas skolās no šā gada 12.septembra līdz 23.septembrim norisināsies biedrības «Latvijas pilsoniskā alianse» (eLPA) rīkota kampaņa «Mazais pilsonis», liecina informācija Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta mājaslapā.

Kampaņas laikā nevalstiskās organizācijas (NVO) tiek aicinātas interaktīvi un saturīgi izglītot jauniešus par sabiedrības līdzdalību pašvaldības un valsts līmenī, NVO jautājumiem, kā arī iedrošināt iesaistīties kādā no organizācijām. Savukārt Rīgas skolas aicinātas pieteikt kampaņai 8.-12.klases, lai jauniešiem būtu iespēja uzzināt vairāk par iespējām iesaistīties pilsoniskajās aktivitātēs.

NVO paredzētas divas tikšanās ar klasi, pirmajā reizē iedrošinot konkrētās klases jauniešus iesaistīties kādā no pilsoniskajām aktivitātēm, otrajā reizē, iepazīstinot ar aktivitātes rezultātiem. Skolēnu aktivitātei tiks piešķirta neliela stipendija, kas palīdzēs nodrošināt nepieciešamos materiālus, atbalstu aktivitātes veikšanai.

Kampaņai iespējams pieteikties līdz šā gada 30.augustam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu