«Saskaņa» un ZZS joprojām reitingu līderi; Kaimiņš «atlaidis populisma pedāli»?

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Partiju popularitātes augšgalā joprojām ir «Saskaņa» un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kuras ar vienādu reitingu dala pirmo vietu, liecina «Latvijas faktu» augustā veiktās aptaujas rezultāti.

Savukārt turpina samazināties deputāta Artusa Kaimiņa partijas «KPV LV» popularitāte.

Gan par «Saskaņu», gan ZZS augustā būtu gatavi balsot 18,7% respondentu. Mēnesi iepriekš «Saskaņas» reitings bija 18,6%, līdz ar to mēneša laikā tas faktiski nav mainījies, savukārt ZZS atbalstītāju skaits ir mazliet pieaudzis - no 18,2% līdz 18,7%.

Trešo vietu saglabā nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK ar 7,5% atbalstu salīdzinājumā ar 7,1% popularitāti jūlijā. Tālāk seko «Vienotība» ar 5,8%, kas piedzīvojusi nelielu samazinājumu no 6,1% iepriekšējā mēnesī.

Deputāta Kaimiņa partijai «KPV LV» ir neliels atbalsta kritums - gatavību balsot par politisko spēku pauž 3,6%, salīdzinot ar 4,3% jūlijā. Jūnijā tās reitings bija 5,4%, savukārt maijā pēc dibināšanas kopsapulces tas bija 6,1%.

Latvijas Reģionu apvienībai un partijai «No sirds Latvijai» reitings ir saglabājies līdzīgs kā jūlijā, atbalstam veidojot apmēram 2% katrai no minētajām partijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu