Ārlietu ministrs: Visi pēc tikšanās ar Krievijas vicepremjeru ir guvuši mācību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Mācību pēc Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ministru tikšanās ar Krievijas vicepremjeru ir guvuši visi un nekas tāds neatkārtosies, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Ministrs pauda, ka nesaprot «histērisko» Latvijas Zivrūpnieku savienības vadītāja Didža Šmita reakciju, kurš aicināja viņu atbrīvot no amata. «Acīmredzot pilnmēness bija pie vainas,» jokoja ministrs.

Rinkēvičs atgādināja, ka Ārlietu ministrija zināja par zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) tikšanos ar Krievijas vicepremjeru, bet par pārējo ministru tikšanos nezināja. Ministrs uzsvēra, ka šo jautājumu uzskata par izsmeltu, tomēr vēlas akcentēt, ka tas, kā situācija tika izspēlēta, atgādina Krievijas diplomātiju.

«Tas rada nelāgu iespaidu mūsu sabiedrotajiem. Mēs nevaram iet pie Eiropas draugiem un teikt, ka esam vienoti, ja paši taisām šādus meistarstiķus,» pauda ministrs.

Rinkēvičs uzsvēra, ka Ārlietu ministrija ir par sankcijām atbildīgā institūcija un tai ir jābūt informētai par šādām sarunām. Būtu pieticis ar vienu zvanu vai oficiālu preses relīzi, viņš uzsvēra. «Domāju, ka mācību ir guvuši visi un nekas tāds neatkārtosies,» teica ministrs.

Jau vēstīts, ka Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva vietnieks Arkādijs Dvorkovičs, apmeklējot Rīgu, ticies ar trīs ZZS ministriem. Neformālā tikšanās notikusi zivju pārstrādes rūpnīcā SIA «Karavela», un tajā piedalījusies finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, satiksmes ministrs Uldis Augulis un zemkopības ministrs Dūklavs.

Par to, ka sarunā piedalīsies arī Reizniece-Ozola un Augulis, Ārlietu ministrija neesot bijusi informēta. Ministrija iepriekš norādījusi, ka atbalsta praktisko jautājumu kārtošanu ar Krievijas pārstāvjiem, taču Latvijas amatpersonām jāievēro valdības noteiktā kārtība, kādā notiek valsts amatpersonu tikšanās, līdz ar to ministrija gaida izsmeļošu un detalizētu informāciju par šo tikšanos.

Kritiski par izveidojušos situāciju izteikušies koalīcijas partneri. Pēc jautājuma apspriešanas koalīcijas sanāksmē Dūklavs pauda, ka uzskata to par izsmeltu, savukārt koalīcijas partneri cer uz šādu gadījumu neatkārtošanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu