ANO Bēgļu aģentūra precizēs kampaņas «Mēs darītu tāpat!» vēstījumu Latvijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ANO Bēgļu aģentūra jau sākusi spert soļus, lai precizētu kampaņas «Mēs darītu tāpat!» vēstījumu Latvijā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Ministrs skaidroja, ka Latvijas vēstnieks ANO ir ticies ar atbildīgajām amatpersonām un norādījis, ka Latvijā kampaņas vēstījums neatbilst globāli īstenotajai kampaņai. Proti, ja pie mums kampaņas sauklis ir «Mēs darītu tāpat!», tad globāli kampaņa vērsta uz saukli «Mēs esam kopā ar bēgļiem!».

ANO amatpersonas esot apliecinājušas, ka jau sākušas darbu pie kampaņas vēstījuma precizēšanas atbilstoši globālajam vēstījumam.

Rinkēvičs pauda, ka kampaņu pilnībā pārtraukt nevajadzētu, jo tā vērš uzmanību humānajiem aspektiem, tomēr vēstījumu Latvijā vajag precizēt. Vienlaikus viņš uzskata, ka kampaņas raisītā diskusija Latvijā ir vērtīga, jo ikdienā par tādām lietām netiekot runāts.

LETA jau ziņoja, ka Aizsardzības ministrija (AM) nosūtīja Ārlietu ministrijai vēstuli ar aicinājumu lūgt ANO Bēgļu aģentūrai pārtraukt kampaņas «Mēs darītu tāpat!» «nekorektos elementus» Latvijā.

Par šādu soli AM izšķīrusies, ņemot vērā to, ka kampaņa esot zemessargiem un karavīriem aizvainojoša. AM valsts sekretārs Jānis Garisons pauda viedokli, ka šī ir nekorekta kampaņa, jo tā apelē nevis pie bēgļu problemātikas humānajiem aspektiem, bet gan tiešā un netiešā veidā apgalvo, ka Latvijas iedzīvotāji to vien gaida, kā aizbēgt no valsts. Tas ir aizvainojoši ne tikai Nacionālo bruņoto spēku karavīriem, bet jo īpaši zemessargiem, kas savu brīvo laiku pavada mācībās, lai ar ieročiem rokās varētu aizstāvēt Latviju.

Kampaņa Latvijā ilgs no augusta līdz decembrim, un tās laikā līdz ar video tiks izplatītas afišas, kurās ir attēloti cilvēki - bēgļi un patvēruma meklētāji, kuri šobrīd ir Latvijā. Vienā teikumā viņi atklāj, kāpēc devušies bēgļu gaitās. Turpat blakus attēloti Latvijas iedzīvotāji, kuri atzīst - ja nonāktu tādā situācijā, viņi darītu tāpat. Papildus tiek izplatītas infografikas, kas atklāj latviešu un sīriešu līdzību izglītībā, nodarbinātībā, bēgļu gaitās un tautas attīstībā, pirms Sīrijā sākās karš. Sīrija ir izmantota kā paraugs, jo vairāk nekā puse no pasaules bēgļiem 2015.gadā bija tieši no turienes.

ANO Bēgļu aģentūra īsteno kampaņu visās Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu