Nacionālā apvienība pieprasa pilnībā apturēt ANO bēgļu atbalsta kampaņu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālās apvienības (NA) frakcijas deputāti pieprasa Apvienoto Nāciju Organizācijai (ANO) pārtraukt Latvijā notiekošo bēgļu atbalsta kampaņu «Mēs darītu tāpat!», informēja partijā.

NA frakcija ir nosūtījusi vēstuli ANO Augstajam komisāram bēgļu jautājumos Filipo Grandi, kurā norāda uz bēgļu atbalsta kampaņas «Mēs darītu tāpat!» neatbilstību Latvijas tiesiskajam regulējumam un sabiedrības rūpēm par savas valsts drošību un aizsardzību. Vēstulē minēti argumenti kampaņas pārtraukšanas nepieciešamībai un tiek prasīta informācija par kampaņas finansējuma avotiem un apmēriem. NA uzsver, ka vēlas panākt, lai Latvijā notiktu objektīva un patiesa bēgļu jautājuma atspoguļošana.

«Minētās kampaņas saturs un izpildījums nav nedz patiess, nedz atbalstāms, jo kopumā kampaņas vadmotīvs iekļaujas Krievijas hibrīdkara īstenotajā retorikā, kas cenšas graut iedzīvotāju ticību un lojalitāti Latvijas valstij,» norādījis NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš. Tāpat Bērziņš vērš uzmanību, ka sauklis «Mēs arī bēgtu!» ir klajā pretrunā ar Nacionālās drošības un Nacionālo bruņoto spēku likumu, tāpēc kampaņa ir jāpārtrauc.

NA norāda, ka Eiropas Komisijai ir aktīvi jāstrādā, lai likvidētu bēgļu krīzes cēloņus - proti, vispirms jānovērš konflikti bēgļu izcelsmes valstīs. Savukārt Latvijai atbilstoši savai starptautiskajai atbildībai šajā politikā jāiesaistās aktīvāk.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka kampaņas veidotāji - reklāmas aģentūra «DDB Latvija» norādījusi,ka akcijas mērķis nekad nav bijis šķelt Latvijas sabiedrību, un atvainojusies par to, ja kampaņa kādu aizskārusi. Šāds paziņojums tika izplatīts pēc tam, kad Aizsardzības ministrija pauda neizpratni par kampaņas saturu un nosūtīja Ārlietu ministrijai vēstuli ar lūgumu šo kampaņu pārtraukt. Akcija izraisījusi plašu, negatīvu rezonansi sabiedrībā, īpaši sociālajos tīklos.

Jau ziņots, ka sociālajā kampaņā «Mēs darītu tāpat», kura ilgs no augusta līdz decembrim, ANO Bēgļu aģentūra aicina saskatīt līdzības starp cilvēkiem Latvijā un Sīrijā. Kampaņā līdzas Sīrijas iedzīvotājiem, kas devušies bēgļu gaitās, attēloti reāli Latvijas iedzīvotāji, kuri atzīst - ja nonāktu tādā situācijā, viņi darītu tāpat. Kampaņa tiek īstenota visās Baltijas valstīs.

ANO Bēgļu aģentūras kampaņu Latvijā pārstāv Didzis Melbiksis, kurš savulaik interneta vidē aicināja zaimot Latvijas Republikas karogu, publicējot tā atveidojumu internetā ar dzimumlocekļa attēlu un uzrakstu «piedrāzt tēvzemi».

ANO Bēgļu aģentūra ir nepolitiska organizācija un tās mērķis ir nodrošināt starptautisko aizsardzību cilvēkiem, kuri ir spiesti pamest savas mājas karadarbības vai vajāšanas dēļ. ANO Bēgļu aģentūrā strādā 9700 darbinieku un brīvprātīgo 126 valstīs, palīdzot aptuveni 50 miljoniem bēgļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu