RD komiteja atbalsta pedagogu minimālās algas paaugstināšanu līdz €680

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja šodien atbalstīja pedagogu, tai skaitā arī pirmsskolas, minimālās mēneša atalgojuma likmes palielināšanu līdz 680 eiro.

Attiecīgi minimālā mēneša darba algas likme izglītības iestādes direktoram un izglītības iestādes vadītājam būs 900 eiro, direktora vietniekam izglītības jomā, struktūrvienību vadītājiem, izglītības metodiķiem un pirmsskolas izglītības metodiķiem 750 eiro, bet pārējiem, tostarp sociālajam pedagogam, pirmsskolas izglītības skolotājiem, pedagogu palīgiem minimālā mēneša darba algas likme būs 680 eiro.

Savukārt maksimālā atalgojuma likme pedagogiem atkarībā no amata būs no 800 eiro līdz 1100 eiro.

Izglītības iestāžu vadībai kā maksimālā mēneša darba algas likme noteikta 1800 eiro, pirmskolu vadītājiem 1600 eiro, direktoru (vadītāju) vietniekiem izglītības jomā un struktūrvienību vadītājiem 1400 eiro, metodiķiem - 1200 eiro.

Kā deputātiem skaidroja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis, grozījumi līdzšinējā Rīgas domes 2012.gada lēmumā «Par darba samaksu Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs strādājošajiem pedagoģiskajiem darbiniekiem» nepieciešami, jo šovasar stājās spēkā jaunie Ministru kabineta noteikumi, kas nosaka pedagogu atalgojuma jauno modeli.

Rīgas domes lēmuma projektā «Par darba samaksu Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs strādājošajiem pedagoģiskajiem darbiniekiem» ir noteikta maksimālā pedagoga algas likme, ņemot vērā pedagogu darba slodzes un piešķirtā finansējuma apjoma izmaiņas. Normatīvais akts nosaka arī pedagoga darba slodzes aprēķināšanas kārtību, ņemot vērā valstī noteiktās izmaiņas, kur līdzšinējā pedagoga slodze bija 21 stunda, bet šobrīd tās ir 30 stundas skolās un līdzšinējo 30 stundu vietā 40 stundas - pirmskolās.

Grozījumi stāsies spēkā 1.septembrī, tādēļ jau nākamnedēļ par grozījumu akceptēšanu būs jālemj Rīgas domes sēdē.

Kā ziņots, pēc trīs gadu sagatavošanās darbiem valdība 5.jūlijā apstiprināja jauno pedagogu darba samaksas modeli, kam, apstiprinot visu nepieciešamo dokumentu paketi, spēkā jāstājas 1.septembrī.

Pedagogu atalgojuma modelis kāpina minimālo atalgojuma likmi līdz 680 eiro esošo 420 eiro vietā. Ierobežotu līdzekļu dēļ šāds likmes apmērs netiks ieviests visās izglītības pakāpēs vienlaikus un vienādā apjomā.

No 1.septembra likme kāps vispārējās izglītības, profesionālās izglītības, interešu izglītības, kā arī pirmsskolas pedagogiem, tomēr minētajiem bērnudārza pedagogiem atalgojums sākotnēji kāps līdz 620 eiro, savukārt pēc gada - līdz 680 eiro. No nākamā gada 1.janvāra likme pieaugs arī profesionālās ievirzes pedagogiem. Atalgojums sāks augt arī augstskolu un koledžu pedagogiem, tomēr viņu atalgojumu plānots kāpināt trīs gadu laikā.

Modelī arī iekļauta atruna par iespēju pašvaldībām, ja tām nav iespēju, pirmsskolas pedagogiem pārejas periodā maksāt 560 eiro lielu atalgojumu 620 eiro vietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu