Rīgas pedagogu mēneša algas minimālā likme būs € 680 eiro, maksimālā - ap € 1000

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Rīgas domes (RD) Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti ceturtdien atbalstīja grozījumus RD lēmumā «Par darba samaksu Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs strādājošajiem pedagoģiskajiem darbiniekiem», kurā minimālā pedagogu mēnešalga noteikta 680 eiro apmērā, savukārt maksimālā - ap 1000 eiro, informēja domē.

Maksimālā pedagogu alga būs no 800 līdz 1100 eiro, atkarībā no ieņemamā amata. Līdz šim algas bija noteiktas no 405 līdz 700 vai 800 eiro.

Domē informēja, ka izglītības iestāžu vadībai algas būs lielākas. Piemēram, skolu direktoriem no 900 līdz 1800 eiro, pirmsskolu vadītājiem no 900 līdz 1600 eiro, direktoru (vadītāju) vietniekiem izglītības jomā un struktūrvienību vadītājiem no 750 līdz 1400 eiro, metodiķiem no 750 līdz 1200 eiro.

Ņemot vērā, ka šā gada 5.jūlijā stājušies spēkā Ministru kabineta «Pedagogu darba samaksas noteikumi», kuros mainīta līdzšinējā pedagogu darba slodze un minimālā alga par slodzi, sagatavots dokuments, kurš, ievērojot vienlīdzības principu, reglamentē pedagogu darba samaksas aspektus Rīgas pašvaldības izglītības iestādēs, ņemot vērā izmaiņas valsts normatīvajos dokumentos.

RD lēmuma projektā «Par darba samaksu Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs strādājošajiem pedagoģiskajiem darbiniekiem» ir noteikta maksimālā pedagoga algas likme, ņemot vērā pedagogu darba slodzes un piešķirtā finansējuma apjoma izmaiņas. Normatīvais akts nosaka arī pedagoga darba slodzes aprēķināšanas kārtību, ņemot vērā valstī noteiktās izmaiņas, kur līdzšinējā pedagoga slodze bija 21 stunda, bet šobrīd tās ir 30 stundas skolās un līdzšinējo 30 stundu vietā 40 stundas - pirmsskolās.

Galīgo lēmumu pieņems Rīgas dome.

Jau vēstīts, ka ka pedagogu algu noteikumus valdība apstiprināja 5.jūlijā un tie paredz pedagogu atalgojuma paaugstināšanu līdz 680 eiro par likmi. Tajos arī iestrādāta iespēja pašvaldībām pirmsskolas pedagogiem maksāt tikai 560 eiro atalgojumu, nevis 620 eiro, ja tām nav iespēju maksāt pilno atalgojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu