NEPLP brīdina kabeļoperatorus par «Rossija 24» pārraidīto dezinformāciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

\Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nosūtījusi brīdinājuma vēstules Latvijas kabeļtelevīziju operatoriem par konstatētajiem pārkāpumiem Krievijas TV programmas «Rossija 24» saturā, informē padomes pārstāvji.

Kā informē padomē, NEPLP Monitoringa centrs konstatējis, ka ziņu raidījums «Ziņas pulksten 23» nav objektīvs un tajā izskan apgalvojumi, kas neatbilst patiesībai, piemēram, sižetā tiek diskutēts par Latvijā it kā plānotu koncentrācijas nometņu veidošanu tā sauktajai piektajai kolonnai, proti, diskusijas dalībnieku interpretācijas un pieņēmumi tiek pasniegti kā fakti.

Monitoringa centrs secina, ka minētais TV raidījums ir tendenciozs, tajā nav ievērota pienācīga neitralitāte.

NEPLP atgādina, ka, ņemot vērā to, ka «Rossija 24» nav Eiropas Savienības valstu jurisdikcijas TV kanāls, uz to attiecas Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma (EPLL) nosacījums, ka par šādu programmu satura atbilstību likuma prasībām atbildīgs ir kabeļoperators, kurš retranslē attiecīgo programmu.

NEPLP brīdina Latvijas kabeļoperatorus un aicina pievērst uzmanību retranslēto programmu satura atbilstībai likuma prasībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu