«Vienotība» aicina valdības koalīcijas partnerus pašvaldību vēlēšanās Rīgā veidot kopīgu sarakstu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Partijas «Vienotība» valde lēmusi vērsties pie valdības koalīcijas partneriem - Zaļo un zemnieku savienības un nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK - ar aicinājumu sadarboties un veidot kopīgu sarakstu 2017.gadā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā, informēja partijā.

Partijas pārstāvji norāda, ka,

trim koalīcijas partijām sadarbojoties, būtu iespējams saņemt rīdzinieku vairākuma atbalstu «jaunai pārvaldībai» Rīgā.

«Tā ir mūsu kopīga atbildība galvaspilsētā novērst sabiedrības šķelšanā, no pašvaldības dāsni finansētu nevalstisku organizāciju iesaistē un pašreklāmā uz iedzīvotāju rēķina balstītu populistu uzvaru,» paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pauž «Vienotība».

Partijas piedāvātā vienošanās paredz izveidot koalīciju, kurā trīs partijas atbildību par pārvaldību galvaspilsētā uzņemtos solidāri un proporcionāli vēlēšanu rezultātiem,

par citu politisko spēku iesaisti Rīgas domes koalīcijā vienojoties pēc vienprātības principa, vienlaikus paredzot neveidot koalīciju ar partijām «Saskaņa» un «Gods kalpot Rīgai».

Pēc «Vienotības» politiķu domām, šāda sadarbība veicinātu augstāku sabiedrības līdzdalību pašvaldību vēlēšanās, nodrošinot pēc iespējas lielāka pilsoņu skaita interešu pārstāvniecību Rīgas domē.

Partija aicinājusi partnerus sadarboties, par prioritātēm Rīgā izvirzot stabilu un ilgtspējīgu starptautiski konkurētspējīgas galvaspilsētas attīstību, nodrošinot ekonomisko aktivitāti, veicinot nodarbinātību un straujāku produktivitātes izaugsmi, dzīvojamo un sabiedrisko ēku energoefektivitātes programmas īstenošanu un ēku efektīvu apsaimniekošanu. Par nozīmīgu uzdevumu paredzēts noteikt arī sociālās nevienlīdzības mazināšanu un augstākas dzīves kvalitātes veidošanu, kā arī tiesiskuma un labas pārvaldības principu ievērošanu domes darbā, birokrātijas mazināšanu un korupcijas apkarošanu galvaspilsētā.

«Sagaidot Latvijas simtgadi, svarīgs uzdevums nākamajai Rīgas domes koalīcijai būs galvaspilsētā veidot saliedētu un iekļaujošu sabiedrību ar spēcīgu laikmetīgu nacionālo identitāti, kopīgām nacionālām vērtībām un vienotu sociālo atmiņu, stiprināt izglītības kvalitāti, latvisku izglītību un kultūrvidi, kā arī veicināt sabiedrības līdzdalību un iniciatīvu,» klāsta «Vienotība».

VL-TB/LNNK gatava pārrunāt «Vienotības» aicinājumu par kopīgu sarakstu pašvaldību vēlēšanās Rīgā

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) ir gatava sēsties pie sarunu galda un pārrunāt aicinājumu valdības koalīcijas partijām veidot kopīgu sarakstu pašvaldību vēlēšanās Rīgā, aģentūrai LETA sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Politiķis sacīja, ka šis būtu ļoti pozitīvs solis, ja partijas spētu par to vienoties. Viņš arī atgādināja, ka

pirms iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām VL-TB/LNNK nāca klajā ar līdzīgu aicinājumu, bet politiskie spēki nespēja vienoties.
Arī šoreiz nacionālā apvienība ir gatava apspriest šo ideju, apliecināja Bērziņš.

Savukārt Zaļo un zemnieku savienība

(ZZS) pašvaldību vēlēšanās Rīgā neplāno veidot kopīgu sarakstu ar pārējām valdības koalīcijas partijām,

intervijā aģentūrai LETA iepriekš sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. «Ja pārējās koalīcijas partijas grib, tās var veidot kopīgu sarakstu, paņemot klāt arī deputāta Artusa Kaimiņa partiju «KPV LV«. Viņa partija ir populārāka par nacionālo apvienību un «Vienotību», tāpēc šie politiskie spēki būtu ieguvēji no sadarbības ar jauno partiju,» tika ironizējis Brigmanis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu