Zolitūdes traģēdijā invaliditāti guvis ugunsdzēsējs varētu tiesāties ar valsti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Zolitūdes traģēdijā invaliditāti guvušais ugunsdzēsējs Romāns Doroņins varētu tiesāties ar valsti Iekšlietu ministrijas personā, aģentūrai BNS pastāstīja viņa advokāts Aldis Gobzems. «Kaut arī viņš ir invalīds, Doroņinam atteikta pabalsta izmaksa pilnā apmērā,» sacīja advokāts.

Doroņins kā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieks piedalījās cilvēku glābšanā, kad 2013.gada 21.novembra vakarā Rīgā, Zolitūdē, iebruka veikala «Maxima» jumts. «Romānam [Doroņinam] saspieda sirdi zem gruvešiem Zolitūdē,» iegūto invaliditāti lakoniski raksturoja Gobzems.

Patlaban Doroņins tiesājas pret uzņēmumiem «Maxima Latvija», «Homburg Zolitude» un «Tineo». Lieta ierosināta par atbildētāju prettiesisko darbību, kas radījusi kaitējumu veselībai, un atlīdzības par morālo kaitējumu un atrautās peļņas piedziņu. Doroņins no atbildētājiem prasa morālo kompensāciju 100 000 eiro apmērā un vairāk nekā 60 000 eiro par darbaspēju zudumu. «Maxima Latvija», «Homburg Zolitude» un «Tineo» šo prasību neatzīst.

Lietu Valmieras tiesā skata tiesnesis Didzis Līdacis, un nākamā sēde ir paredzēta novembrī.

Jau ziņots, ka Rīgā, Zolitūdē, veikalā «Maxima» 2013.gada 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā bojā gāja 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji.

Priedaines ielas 20 projekta attīstītājs bija «Homburg Zolitude», kas pieder Nīderlandē reģistrētam investīciju fondam «Homburg Eastern Europe Fund B.V.», kura īpašnieki ir aptuveni 800 privātpersonu.

«Homburg Zolitude» piederēja sabrukušā «Maxima» veikala jumta virsējā daļa, pazemes autostāvvieta un blakus uzbūvētais daudzdzīvokļu nams. Tirdzniecības platību īpašnieks ir «Tineo», kas savukārt ēku iznomāja mazumtirgotājam «Maxima Latvija».

Tirdzniecības kompleksu būvējusi būvkompānija «Re&Re», bet ēku projektējusi arhitektu firma «Kubs». Veikala ēka Zolitūdē , Priedaines un Anniņmuižas ielu krustojumā, pabeigta 2011.gada nogalē.

Zolitūdes traģēdija tiek iztiesāta gan krimināllietā, gan arī vairākās civillietās.

Advokāts Gobzems dažādās ar Zolitūdes traģēdiju saistītās tiesvedībās ir pārstāvis vairāk nekā 80 cilvēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu