Advokāts Gobzems Zolitūdes lietā neizslēdz starptautisku tiesvedību iespējamību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Advokāts Aldis Gobzems Zolitūdes lietā neizslēdz starptautisku tiesvedību iespējamību, aģentūrai BNS pastāstīja Gobzems.

Šajās tiesvedībās pret uzņēmumiem «Maxima Latvija», «Homburg Zolitude» un «Tineo» ar civilprasībām varētu vērsties tie cietušie, kas nedzīvo Latvijā un ir rezidenti citās valstīs.

«Patlaban tiek analizēta situācija, notiek pārrunas ar vairākiem advokātiem Lielbritānijā un ASV,» sacīja Gobzems.

Viņš norādīja, ka starptautiskās tiesvedības varētu sākt vai nu pēc tam, kad cietušo rezidentu prasības tiks iztiesātas Latvijā, vai arī paralēli te notiekošajām tiesvedībām.

Jau ziņots, ka Rīgā, Zolitūdē, veikalā «Maxima» 2013.gada 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā bojā gāja 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji.

Priedaines ielas 20 projekta attīstītājs bija «Homburg Zolitude», kas pieder Nīderlandē reģistrētam investīciju fondam «Homburg Eastern Europe Fund B.V.», kura īpašnieki ir aptuveni 800 privātpersonu.

«Homburg Zolitude» piederēja sabrukušā «Maxima» veikala jumta virsējā daļa, pazemes autostāvvieta un blakus uzbūvētais daudzdzīvokļu nams. Tirdzniecības platību īpašnieks ir «Tineo», kas savukārt ēku iznomāja mazumtirgotājam «Maxima Latvija».

Tirdzniecības kompleksu būvējusi būvkompānija «Re&Re», bet ēku projektējusi arhitektu firma «Kubs». Veikala ēka Zolitūdē , Priedaines un Anniņmuižas ielu krustojumā, pabeigta 2011.gada nogalē.

Zolitūdes traģēdija tiek iztiesāta gan krimināllietā, gan arī vairākās civillietās.

Gobzems dažādās tiesvedībās ir pārstāvis vairāk nekā 80 cilvēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu