Konferencē Rīgā mudina tautiešus piedalīties Krievijas domes vēlēšanās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Krievijas Valsts domes deputāts Georgijs Karlovs šodien Krievijas tautiešu konferencē Rīgā mudināja piedalīties septembrī gaidāmajās Krievijas domes vēlēšanās.

Karlovam šodien bija tikšanās ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu, tāpat viņš piedalījās sarunā ar veterānu organizāciju pārstāvjiem, kā arī diskusijā par Krievijas tautiešiem ārzemēs. Uzstājoties konferencē, deputāts aicināja Krievijas pilsoņus piedalīties Krievijas Valsts domes vēlēšanās, kas notiks 18.septembrī.

Politiķis konferencē apgalvoja, ka gadījumā, ja atkārtoti tiks ievēlēts domē, tad obligāti ieradīsies Rīgā atkārtoti, lai risinātu «sasāpējušos jautājumus». Tāpat viņš pauda uzskatu, ka nepilsoņu jautājums ir «kauna traips». Viņš arī ticot, ka šim jautājumam kāds «pieies ar lielu atbildību un jau tuvākajā laikā».

Attiecībā uz tikšanos ar vēstnieku Karlovs žurnālistiem sacīja, ka tā bija «normāla darba tikšanās», kādas notiek katru reizi, kad jebkurš Valsts domes deputāts dodas ārpus Krievijas, tomēr piebilda, ka galvenokārt tika apspriesta Krievijas tautiešu situācija Latvijā, kā arī kādas sociālas problēmas viņiem pastāv.

Jautāts, vai Latvijā ir ieradies, lai aģitētu balsot par «Vienotās Krievijas» sarakstu, Karlovs atbildēja, ka šī ir darba vizīte un viņš nav ieradies, lai nodarbotos ar aģitāciju. «Šī ir mana pirmā vizīte Latvijā, un man ir svarīgi galvenokārt saprast, kā šeit dzīvo mani tautieši,» pauda Karlovs.

Konferences dalībniekiem bija pieejams arī buklets, kurā bija izklāstīta informācija par konkrētu deputātu un viņa politisko pieredzi, kā arī par Latvijā dzīvojošu Krievijas pilsoņu iespējām piedalīties vēlēšanās un vietām, kur var nobalsot.

Karlovs ir Valsts domes Reģionālās politikas, Ziemeļu un Tālo Austrumu lietu komisijas priekšsēdētāja vietnieks un pārstāv partijas «Vienotā Krievija» frakciju.

Kā ziņots, Krievijā valdošā partija «Vienotā Krievija» pirms gaidāmajām Valsts domes vēlēšanām grasās rīkot aģitācijas pasākumus ārvalstīs, kur dzīvo daudz Krievijas pilsoņu, arī Latvijā, paziņoja partijas ģenerālpadomes sekretārs Sergejs Ņeverovs. Kremļa partijai aģitācijas darbā palīdzēs ārvalstu partijas, ar kurām «Vienotajai Krievijai» izveidojušās partnerattiecības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu