Pērn dienas skolās uz otru gadu palicis teju 1% skolēnu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Pērn dienas skolās uz otru gadu bija palicis teju 1% skolēnu, savukārt vakara maiņu vidusskolās šādu bērnu bija gandrīz 28%, TVNET uzzināja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM). Pēc dažām dienām skolēni sāks/atsāks skolas gaitas, paredzēts, ka šogad skolā zinības gūt dosies vairāk nekā 21 tūkstotis pirmklasnieku.

Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD), izpētot situāciju Latvijas skolās, secinājis, ka trūkst vienotas atbalsta sistēmas esošajiem un potenciālajiem otrgadniekiem, tostarp pašvaldību iesaistes, tāpat konstatēti 28 trešgadniecības gadījumi, kas nav pieļaujami.

Secināts, ka vislielākais otrgadnieku skaits ir 1. un 9. klasē, daļa otrgadnieku mācās ģimnāzijās, kur ir palielināta mācību slodze.

Vētījot situāciju skolās, secināts, ka 2015./2016. mācību gadā neattaisnotu kavētāju skaits vispārējā vidējā izglītībā, salīdzinot ar iepriekšējiem diviem mācību gadiem, ir samazinājies (no 3,5% uz 1,4% no kopējā izglītojamo skaita).

Vislielākais neattaisnoto kavētāju skaits ir profesionālajā izglītībā (2014./2015. mācību gada 2.semestrī – 4,8%, 2015./2016. mācību gada 1.semestrī – 4,2% no kopējā izglītojamo skaita). Pastāv nepilnības kavējumu uzskaitē, datu apkopošanā un neattaisnotu kavējumu novēršanā. Īpaši – profesionālajā izglītībā, norāda IKVD.

Šogad skolas gaitas sāks vairāk nekā 21 tūkstotis pirmklasnieku. IZM provizoriskie aprēķini liecina, ka skolas gaitas sāks 21 107 skolēni. Precīzs skolēnu skaits gan būs zināms septembra otrajā nedēļā.

Ministrijas sniegtie provizoriskie aprēķini liecina, ka kopumā skolu apmeklēs vairāk nekā 203,7 tūkstoši skolēnu. Visvairāk skolēnu mācīsies otrajā klasē - vairāk nekā 22 tūkstoši, bet vismazāk 12. klasē - 8,6 tūkstoši.

2014./2015.mācību gadā pirmo reizi uz skolu devās 21,76 tūkstoši bērnu, un IZM norāda, ka pēc 2012.gada pirmklasnieku skaits Latvijā atkal pieaug. Savukārt kopējais skolēnu skaits no 1. līdz 12. klasei bija 199,1 tūkstotis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu