Kučinskis uzskata, ka Dūklavs saistībā ar Lietuvas braucienu ir rīkojies atbilstoši

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) uzskata, ka zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) saistībā ar piedalīšanos vakariņās un medību braucienā Lietuvā ir rīkojies atbilstoši: «..jā, pilnībā,» sacīja valdības vadītājs. Ministru prezidents uzsvēra, ka viņam nav ne mazākā pamata neuzticēties ministra sniegtajam skaidrojumam un teikt, ka viņš kaut ko būtu pārkāpis.

Kučinskis norādīja, ka Latvijas un Lietuvas kopējās attiecības pārrunātas ar kaimiņvalsts premjeru Aļģirdu Butkeviču, un Lietuvā pašlaik ir priekšvēlēšanu periods, kura laikā arī turpinās ministru tikšanās. Jautājums par ministru tikšanos tiek nedaudz pārspīlēts, piebilda premjerministrs.

Kā ziņots, Dūklavs aģentūrai LETA iepriekš teica, ka viņu vakariņās un medībās bija uzaicinājusi Lietuvas zemkopības ministre Virgīnija Baltraitiene un viņam neesot bijis informācijas, ka uz pasākumu tiks uzaicināti arī uzņēmēji.

Atsaucoties uz Lietuvas mediju vēstīto, Dūklavs pieļāva, ka vakariņas un medību braucienu, kurā viņš piedalījies, ir apmaksājis Baltraitienes vīrs. Politiķis arī pauda gatavību painteresēties, lai precīzi noskaidrotu, kas sedza pasākuma izdevumus.

Baltraitiene un Dūklavs ir snieguši pretrunīgu informāciju par vakariņām. Lietuvas ministre paziņoja, ka uzņēmējus uzaicinājis Dūklavs, kurš to noliedza. Nav skaidrības, kas apmaksāja pasākumu. Lietuvas Lauksaimniecības ministrija ir paziņojusi, ka nekādus rēķinus nav saņēmusi.

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite paziņojusi, ka Lietuvas ministres Baltraitienes skaidrojums par vakariņām un medībām ar Dūklava piedalīšanos ir neattaisnojams un ministres interpretācija par to rada saspīlējumu diplomātiskajās attiecībās ar Latviju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu