Policisti nogādā mājās divus nepieskatītus pirmsskolas vecuma zēnus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien Rīgas pašvaldības policisti nogādājuši mājās divus uz ielas sastaptus pirmsskolas vecuma zēnus, kuri bijuši atstāti bez vecāku uzraudzības, informēja Rīgas Pašvaldības policijā (RPP).

Piektdien RPP Zemgales pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Ziepniekkalnā, kur autobusu galapunktā dispečers pamanījis un apturējis divus mazus zēnus, kuri bez vecāku uzraudzības klaiņojuši gar autobusiem.

Ierodoties notikuma vietā, tika sastapta izsaucēja, kura norādīja uz abiem zēniem. Noskaidrots, ka vienam no zēniem ir seši gadi, bet otram - četri. Abi bērni bija apģērbti, mierīgi, bez redzamiem miesas bojājumiem, uzvedās un izskatījās atbilstoši savam vecumam.

Zēni pastāstīja, ka dzīvo netālu, taču nevarēja paskaidrot, kāpēc uz ielas atrodas vieni. Tika noskaidrotas abu zēnu dzīvesvietas, kurās policisti viņus nogādāja.

Sešus gadus vecā bērna māte paskaidroja, ka ar bērniem vēlējusies doties uz poliklīniku un ģērbusi jaunāko meitu, tikmēr dēls patvaļīgi aizgājis. Apskatot dzīvesvietu, policisti zēna veselībai vai dzīvībai apdraudējumu nekonstatēja, tādēļ zēns tika nodots mātes aprūpē.

Tikmēr otrs policists devās uz otra zēna dzīvesvietu, kura atradās tajā pašā ēkā. Jaunākā zēna māte pastāstīja, ka dēls devies pastaigāties ar vecāko māsu, taču noklīdis. Zēna māsa puiku meklējusi, taču bez panākumiem, tajā brīdī ieradušies policijas darbinieki. Veikta otra zēna dzīvesvietas apskate, apdraudējumi netika konstatēti, un zēns nodots mātes aprūpei.

Lietas materiāli nosūtīti Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem izvērtēšanai.

RPP norādīja, ka bērnu līdz septiņu gadu vecumam nedrīkst atstāt bez uzraudzības un likums paredz, ka par to tiek izteikts brīdinājums vai uzlikts naudas sods 70 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu