Policija meklē brīvprātīgos jauniešus alkohola kontrolpirkumu veikšanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alexander Ryumin/TASS/Scanpix

Arī šogad, kā katru gadu, augusta pēdējās un septembra pirmajās dienās Rīgas pašvaldības policija sola pastiprināti pievērst uzmanību, vai bāros un veikalos nepilngadīgajiem netiek tirgots alkohols, tādēļ tiek meklēti brīvprātīgie, kuri vēlas palīdzēt policijai darbā. Saskaņā ar likumu šādās pārbaudēs drīkst iesaistīt jauniešus, kuri sasnieguši 15 gadu vecumu, TVNET uzzināja policijā.

Vecāki, kuri vēlas sniegt ieguldījumu policijas darbā, savu bērnu kontrolpirkumam var pieteikt, sūtot pieteikumu brīvā formā uz e-pastu rpp.blpn@riga.lv

Pārbaudēs tiek iesaistīti jaunieši, kuri ne tikai ir nepilngadīgi, bet arī vizuāli tā izskatās, jo

policijas galvenais mērķis ir pieķert tos pārdevējus, kuri pārkāpumu izdara apzināti.

Drošības apsvērumu dēļ jaunieši pirkuma veikšanai tiek iesaistīti veikalos, kas atrodas tālu no viņu dzīvesvietām, piemēram, citos Rīgas mikrorajonos, lai garantētu, ka bērnam vēlāk nebūs jāsatiekas ar attiecīgo pārdevēju. Ikvienu jaunieti, kurš vēlas nedaudz iepazīt policijas darbu no iekšienes, policija aicina vērsties pie vecākiem, jo izskatīti tiks tikai tie pieteikumi, kurus būs sūtījuši vecāki.

Šogad RPP ir sākusi sadarbību ar «Cinamon» kinoteātri, tādēļ jauniešiem, kuri sniegs savu ieguldījumu policijas darbā, tiks dota iespēja apmeklēt kino, kas ir aizraujošs veids, kā izklaidēties, nelietojot apreibinošās vielas. «Lai dotos galvu reibinošos piedzīvojumos, vajadzīgs tikai izvēlēties sev tīkamāko filmu, tāpēc gaidīsim ciemos gan jaunā mācību gada sākumā, gan jebkurā citā laikā,» aicina kinoteātra «Cinamon» vadītāja Aļona Romanova.

«Jau vairākus gadus sadarbojamies ar dažādiem jauniešiem. Taču svarīgākais, man šķiet, ir tas, ka ieguvums vienmēr ir abpusējs – mēs varam kvalitatīvi pildīt savus pienākumus, bet jaunieši var iepazīties ar policijas darbu,» uzsver RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas vadītāja Ligita Pēlmane.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu