Šadurskis piedalīsies četru Rīgas skolu Zinību dienas svinīgajos pasākumos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) 1.septembrī piedalīsies četru Rīgas skolu svinīgajos Zinību dienas pasākumos, informēja ministra padomnieks Mārtiņš Langrāts.

Plkst.9 ministrs piedalīsies Zinību dienā Rīgas Pļavnieku pamatskolā, kas izveidota 2011.gadā, reorganizējot Rīgas 90.vidusskolu, kurā bija neliels skolēnu skaits vidusskolas klasēs, un Rīgas Pļavnieku sākumskolu, kura atradās pirmsskolas izglītības iestādes telpās. Reorganizācijas procesā tika izveidota Rīgas Pļavnieku pamatskola, kura dažu gadu laikā sasniegusi labus rezultātus, augot kvalitātes rādītājiem, kā arī skolēnu skaitam. Pļavnieku pamatskola 2011./2012.mācību gadu sāka ar 527 skolēniem un šo gadu laikā spējusi nodrošināt skolēnu skaita pieaugumu par 25% - šogad 1.septembrī uz skolu dosies 659 bērni.

Pēc tam, plkst.10, Šadurskis apmeklēs Itas Kozakevičas Rīgas Poļu vidusskolu, kuras svinīgajā pasākumā piedalīsies arī Polijas vēstniece Latvijā Eva Dembska.

Uzsverot matemātikas un STEM zināšanu jomu nozīmīgumu, plkst.11.30 ministrs viesosies Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā, kur ar apsveikuma uzrunu sveiks 12.klases skolēnus un pedagogus.

Savukārt plkst.13 Šadurskis piedalīsies RTU Inženierzinātņu vidusskolas (IZV) svinīgajā 1.septembra pasākumā. IZV šis būs otrais mācību gads kopš dibināšanas, un jau pirmajā mācību gadā tā ieguvusi pirmo vietu Ata Kronvalda fonda labāko mazo skolu reitingā. IZV šogad mācības sāk un turpina jaunieši no Liepājas, Madonas, Cēsīm, Siguldas, Daugavpils, Valmieras, Preiļiem, Līvāniem, Talsiem, Vecumniekiem, Ozolniekiem, kā arī Rīgas. Daudzi no jauniešiem uzrādījuši izcilus rezultātus valsts matemātikas, fizikas, ķīmijas un bioloģijas olimpiādēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu