Ikšķiles vidusskolā pedagogu alga samazināsies par € 40-50

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ikšķiles vidusskolā pedagogu atalgojums līdz ar jauno mācību gadu samazināsies par 40-50 eiro, šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» pastāstīja skolas direktors Česlavs Batņa.

Viņš gan atzina, ka šajā skolā pedagogi līdz šim bijuši salīdzinoši labi atalgoti, proti, skolotāju mēneša atalgojums, strādājot 40 stundas nedēļā, bijis 1000-1150 eiro robežās pirms nodokļu nomaksas, kas veido ap 700-750 eiro «uz rokas».

Batņa atzina, ka lielākās cietējas no Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātās un valdībā apstiprinātās pedagogu atalgojuma reformas ir Pierīgas un Rīgas skolas, jo formulā, pēc kuras tiek rēķināts atalgojums, ir «uzaudzēta audzēkņu proporcija» un samazināta valsts mērķdotācija.

Piemēram, jauno mācību gadu Ikšķiles vidusskola sāks ar tādu pašu finansējumu kā pērn, lai arī audzēkņu skaits izglītības iestādē ir palielinājies, situāciju ieskicēja Batņa.

Kā ziņots, valdība 5.jūlijā pēc trīs gadu sagatavošanās darbiem apstiprināja jauno pedagogu darba samaksas modeli, kam, apstiprinot visus nepieciešamo dokumentu paketi, spēkā jāstājas 1.septembrī.

Pedagogu atalgojuma modelis kāpina minimālo atalgojuma likmi līdz 680 eiro esošo 420 eiro vietā. Ierobežotu līdzekļu dēļ šāds likmes apmērs netiks ieviests visās izglītības pakāpēs vienlaikus un vienādā apjomā.

No 1.septembra likme kāps vispārējās izglītības, profesionālās izglītības, interešu izglītības, kā arī pirmsskolas pedagogiem, tomēr minētajiem bērnudārza pedagogiem atalgojums sākotnēji kāps līdz 620 eiro, savukārt pēc gada - līdz 680 eiro. No nākamā gada 1.janvāra likme pieaugs arī profesionālās ievirzes pedagogiem. Atalgojums sāks augt arī augstskolu un koledžu pedagogiem, tomēr viņu atalgojumu plānots kāpināt trīs gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu