UNESCO LNK ģenerālsekretāra amatā apstiprina Baibu Moļņiku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (LNK) ģenerālsekretāra amatā apstiprināta ilggadēja LNK darbiniece Baiba Moļņika, informēja organizācijas pārstāve Liene Krīvena.

Moļņika UNESCO LNK darbojas kopš 2006.gada, sākotnēji esot Izglītības sektora vadītājas amatā un UNESCO Asociēto skolu projekta koordinatores Latvijā amatā. Savukārt kopš 2012.gada viņa iecelta par UNESCO LNK ģenerālsekretāra pienākumu izpildītāju.

Vēl pirms darba sākšanas UNESCO LNK Moļņika bijusi Baltijas Asamblejas sekretariāta vadītāja, strādājusi Saeimas Starpparlamentu attiecību birojā un Izglītības un zinātnes ministrijā. Viņai ir sociālo zinātņu maģistra grāds sabiedrības vadībā.

Darbojoties jaunajā amatā, viens no svarīgākajiem uzdevumiem būs īstenot UNESCO pagājušajā gadā apstiprinātos ANO Ilgtspējīgās attīstības mērķus. Viņa norāda, ka izvirzītais mērķis izglītībā - nodrošināt iekļaujošu, taisnīgu un kvalitatīvu izglītību un mūžizglītības iespējas visiem - sniedz UNESCO iespēju kļūt par vadošo institūciju šā mērķa sasniegšanā, kur liela loma ir un būs arī dalībvalstu nacionālajām komisijām.

Tāpat būtisks darba virziens būs darbība kultūras mantojuma aizsardzības jomā, tostarp skaidrojot plašākai sabiedrībai UNESCO konvenciju būtību un nozīmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu