Kopš «Brexit» referenduma Lielbritānijā saņemti 32 pieprasījumi Latvijas pilsonības iegūšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš referenduma par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) Latvijas vēstniecība Lielbritānijā ir saņēmusi 32 pieprasījumus par Latvijas pilsonības iegūšanu, pavēstīja Ārlietu ministrijas Mediju centrā.

Elektroniskie pieprasījumi ir saņemti no Apvienotās Karalistes pilsoņiem, kā arī Austrālijas pilsoņiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Lielbritānijā.

Pārsvarā par Latvijas pilsonības iegūšanu interesējušies Latvijas pilsoņu pēcnācēji vai trimdinieki.

LETA jau ziņoja, ka nākamajā dienā pēc Lielbritānijā notikušā referenduma par tās turpmāko dalību Eiropas Savienībā Latvijas vēstniecība saņēma vairākus pieprasījumus par pilsonības iegūšanu no britiem. To intervijā aģentūrai LETA atklāja aizejošais Latvijas vēstnieks Lielbritānijā, nākamais vēstnieks ASV Andris Teikmanis.

Diplomāts skaidroja, ka pilsonības likuma izmaiņas ir bijis labs stimuls, lai pievērstu uzmanību Latvijai. Īpašu uzmanību pievērš tie, kuru interese par Latviju līdz šim nebija pārāk liela.

Jau vēstīts, ka 23.jūnijā Lielbritānijā notikušajā referendumā 52% tā dalībnieku atbalstīja valsts izstāšanos no ES.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu