Pēc konflikta ar apsaimniekotāju dzīvojamās ēkas iemītniekiem atslēgts ūdens

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neatzīstot dzīvojamās mājas Rīgā, Bauskas ielā 8, dzīvokļu īpašnieku kopsapulces lēmumu par mājas pārvaldnieka maiņu, mājas pašreizējais pārvaldnieks SIA «Mūsu nami» atslēdzis 20 dzīvokļiem ūdens piegādi, aizbildinoties ar ūdensvada remontu, informēja mājas iedzīvotāji.

Jau kopš 2002.gada «Mūsu nami» vairākkārt esot kavējuši īpašniekus pilnvērtīgi izmantot savas īpašuma tiesības,

piemēram, liedzot piekļuvi kopīpašumā esošajām pagraba telpām un patrepes telpai, kur atrodas īpašnieku kustamā manta un elektrības skaitītāji.

«Šogad situācija ir saasinājusies, un pēdējo mēnešu laikā pārvaldnieks veic apzināti ļaunprātīgas darbības un apdraud īpašumu, vienlaikus radot tā īpašniekiem morālu kaitējumu un būtiskus materiālos zaudējumus,» norāda iedzīvotāji.

«Mūsu nami» vienīgais īpašnieks pastarpināti ir publiskajā telpā skandalozu slavu iemantojušā advokāta Mārča Miķelsona tēvs Agnis Miķelsons,

kurš norādīja, ka izveidojušos situāciju nevar komentēt. «Esmu dzirdējis par dzīvokļu īpašnieku neapmierinātību ar apsaimniekošanas maksu, taču šajā uzņēmumā jau ilgāku laiku nedarbojos, tāpēc detaļas nezinu,» sacīja Miķelsons.

«Firmas.lv» informācija liecina, ka 100% «Mūsu namu» daļu īpašnieks ir SIA «Pamats īpašumi», kuras vienīgais īpašnieks ir SIA «Domu celtnieks», kas savukārt pilnībā pieder Agnim Miķelsonam.

Arī «Mūsu namu» birojā aģentūrai LETA neizdevās iegūt komentāru par situāciju Bauskas ielā 8.

Dzīvojamās mājas 20 dzīvokļu īpašnieki par izveidojušos situāciju ir informējuši arī Patērētāju tiesību aizsardzības centru, tiesībsargu, Ekonomikas ministriju, Rīgas Domes Mājokļu un vides departamenta Īres valdi un Rīgas Domes Mājokļu un vides departamenta Apsaimniekošanas pārvaldi.

Iedzīvotāji informēja, ka šā gada maijā Bauskas ielā 8.nama pasta kastītēs ievietotas A4 formāta lapas, kurās bija norādīts, ka ēkās Bauskas ielā 8, Bauskas ielā 8c, Ludviķa ielā 8, Ludviķa ielā 10, tiek veikta aptauja par mājas apsaimniekošanas maksas noteikšanu.

Visiem īpašumiem tika piedāvāts pieņemt lēmumu par maksas paaugstināšanu līdz 1,5 eiro par kvadrātmetru līdzšinējo 43 eirocentu vietā.

Nekādus lēmumus par maksas pārskatīšanu vai paaugstināšanu dzīvojamās mājas Bauskas ielā 8 dzīvokļu īpašnieki nepieņēma, tomēr

jūnijā mājas pārvaldnieks izrakstīja rēķinus, kuros vienpersoniski pieprasīja apsaimniekošanas maksu 1,5 eiro par vienu kvadrātmetru.

Reaģējot uz izrakstītajiem rēķiniem, dzīvokļu īpašnieki rakstveidā atkal vērsās pie pārvaldnieka, norādot, ka tiem nav zināms pamatojums, kādēļ 2016.gada jūnija rēķinā par pārvaldīšanas pakalpojumiem pārvaldnieks vienpusēji norādījis citu, būtiski augstāku, maksu. Informācijas un pamatojuma trūkuma dēļ dzīvokļu īpašniekiem nebija iespējams pieņemt nekādus lēmumus pārvaldīšanas maksas sakarā, lai tie būtu saistoši. Tāpat īpašnieki lūdza nekavējoties precizēt izrakstītos rēķinus par 2016.gada jūniju, norādot to tarifu, par kādu puses iepriekš bija vienojušās un abpusēji akceptējušas. Pārvaldnieks vēstules sākotnēji nepieņēma, tās tika nosūtītas ar zvērinātu tiesu izpildītāju.

Pēc šiem notikumiem dzīvojamās mājas Bauskas ielā 8 dzīvokļu īpašnieki 20.jūnijā izsludināja dzīvokļu īpašnieku kopsapulci, kas bija plānota 27.jūnijā. Savukārt jau pēc tam,

kad kopsapulce bija izsludināta, pārvaldnieks paziņojis par četru ēku - Bauskas ielas 8, Bauskas ielas 8c, Ludviķa ielas 8 un Ludviķa ielas 10 - dzīvokļu īpašnieku kopsapulci.
Paziņojumos tika norādīta gandrīz identiska darba kārtība, atskaitot punktu «Par SIA Mūsu nami» neatbilstību nosacījumiem,

kas noteikti starp Bauskas ielas 8 dzīvokļu īpašniekiem un «Mūsu namiem» savstarpēji noslēgtajos apsaimniekošanas līgumos, un pārvaldnieka maiņu. Arī sapulces norises datums un laiks bija vienāds ar dzīvojamās mājas Bauskas ielā 8 dzīvokļu īpašnieku iniciētās sapulces datumu un laiku.

Nama iedzīvotāji informēja, ka

27.jūnija kopsapulces laikā dzīvojamās mājas Bauskas ielā 8 pagalmā ieradās bruņota apsardze, ko bija izsaucis pārvaldnieks.

Tāpat ieradās pārvaldnieka pārstāvis, aicinot piedalīties tā organizētajā sapulcē.

Vienlaikus notika gan Bauskas ielas 8 dzīvokļu īpašnieku kopības organizētā, gan pārvaldnieka «Mūsu nami» organizētā sapulce, kurā Bauskas ielas 8 dzīvokļu īpašnieki nepiedalījās.

Bauskas ielas 8 dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē tika nolemts atsaukt pilnvarojumu pārvaldniekam «Mūsu nami»,

kā arī nolemts pilnvarot piecu dzīvokļu īpašniekus veikt darbības dzīvojamās mājas Bauskas ielā 8 pārņemšanai no «Mūsu namiem». Protokols, kuru parakstīja visi sapulcē klātesošie dzīvokļu īpašnieki, tika nosūtīts pārvaldniekam 3.augustā.

Šī gada 25.jūlijā dzīvokļu īpašnieki Bauskas ielā 8 saņēma rakstveida paziņojumu no «Mūsu namiem» par ūdensvada bojājumu.

Tajā bija norādīts, ka inženiertīkli atrodas avārijas stāvoklī un ir steidzami nepieciešams remonts, lai nomainītu aukstā ūdens cauruļvadus, kuri korozijas rezultātā ir bojāti.

Vienlaikus tika pieprasīts pārvaldnieka kontā līdz 31.jūlijam ieskaitīt naudas līdzekļus remonta veikšanai. Pieprasītā summa kopā bija 4687 eiro,

kas sadalīta uz 20 dzīvokļu īpašumiem vienādās daļās.

Savukārt

18.augustā pārvaldnieks atslēdza mājai ūdens piegādi,

nesniedzot informāciju par ūdens atslēgšanu un tās iemesliem. Dzīvokļu īpašniekiem izdevies noskaidrot, ka

ūdens piegāde tomēr tiek nodrošināta tiem četriem atsevišķajiem īpašumiem, kas pieder «Mūsu namiem» vai ar to saistītām personām.

Pārējiem 20 atsevišķajiem īpašumiem ūdens un kanalizācijas pakalpojumi nav pieejami.

Ņemot vērā izveidojušos situāciju,

dzīvokļu īpašnieki saskata «Mūsu namu» ļaunprātīgu rīcību,

cenšoties iebiedēt dzīvojamās mājas īpašniekus ar bruņotu apsardzi un liedzot tiem saņemt pakalpojumus, kas nepieciešami mājas uzturēšanai un bez kuriem nav iespējama atsevišķo īpašumu lietošana. Tāpat iedzīvotāji informēja, ka «Mūsu nami» liek šķēršļus lēmuma izpildei par pārvaldnieka maiņu. Apsaimniekotājs norāda, ka neatzīst Bauskas ielas 8 dzīvokļu īpašnieku 27.jūnija kopsapulces tiesiskumu.

Advokāts Miķelsons plašsaziņas līdzekļu uzmanību līdz šim izpelnījies ar vairākiem publiskiem konfliktiem,

piemēram, ar saldumu ražotājiem «Laima», «Staburadze» un citiem agrākās «NP Foods» grupas uzņēmumiem, kuri viņu vainoja reiderisma mēģinājumā, ar Daugavpils uzņēmuma «Ditton pievadķēžu rūpnīcas» akcionāriem u.c.

TV3 raidījums «Nekā personīga» vēstījis, ka Miķelsons ir apsūdzēts krimināllietā saistībā ar noziedzīgām darbībām, kas vērstas uz SIA «Latvijas projektēšanas sabiedrība» nekustamā īpašuma un finanšu līdzekļu izkrāpšanu. Šim uzņēmumam, kura īpašnieki ir daudzi plaši pazīstami arhitektu biroji, pieder miljoniem eiro vērts nams Skolas ielā 21.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu