Amerika partijas kasi pilda Rīgas ielu remontētāji

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kamēr rīdzinieki kritizē nekvalitatīvos un ieilgušos Rīgas ielu remontus, Rīgas vicemēra Andra Amerika vadītās partijas «Gods kalpot Rīgai» kasē ieripo ar ceļu būvniekiem saistītu cilvēku ziedojumi vairāku tūkstošu eiro vērībā.

Rīgas vicemēra Andra Amerika vadītajai partijai «Gods kalpot Rīgai», kas patlaban saimnieko Rīgas domē, šovasar 3000 eiro ziedoja Darja Mamedova, kura ir saistīta ar ceļu būvniekiem, kuri remontē galvaspilsētas ielas.

Viņa ir amatpersona divos Mamedoviem piederošos uzņēmumos: a/s «Rīgas sanitārā transporta autobāze» un SIA «CP Construction» (dalībnieku vidū ir arī a/s «Ceļu pārvalde», kura 2013.gada pavasarī tika iegādāta no Rīgas pašvaldības (88% daļu par 6,2 milj. Ls).)

«Ceļu pārvalde» ir viens no Rīgas ielu remontētājiem un būvniekiem. Uzņēmums darbojas arī Barona ielas atjaunošanā, kas izpelnījusies lielu sabiedrības kritiku.

Turklāt Darja Mamedova partijai «Gods kalpot Rīgai» ziedojusi arī iepriekšējos gados.

Kopumā kopš 2012.gada Darja Mamedova partijai ziedojusi gandrīz 10 000 eiro.

Atgādinām, ka savulaik «Rīgas sanitārā transporta autobāzes» amatpersonas, tostarp pats īpašnieks - Mamedovs vecākais, 2014.gada septembrī ziedoja partijai «Vienotība». Tas sakrita ar laiku, kad «Vienotības» ministri valdībā atbalstīja Neatliekamā medicīniskās palīdzības dienesta automašīnu nomu no Mamedoviem piederošā uzņēmuma «Rīgas sanitārā transporta autobāze».

Foto: KNAB
Interesanti, ka pagājušā gada nogalē partijai «Gods kalpot Rīgai» 18 000 eiro ziedoja Mihails Uļmans, kurš ir «Mono» holdinga lielākais īpašnieks un viens no lielākajiem privāto zemju īpašniekiem Latvijā.

2012. gadā «Mono» grupas dalībnieku rokās nonāca viena no lielākajām Latvijas ceļu būves kompānijām a/s A.C.B., kura patlaban remontē Brīvības ielu.

Arī tranzītbiznesa pārstāvji ziedo Amerikam

Lielas summas Amerika partijai ziedojuši arī tranzīta biznesa pārstāvji Armands Sadauskis un Raimonds Kisiels, kuri ar vērienu darbojas Rīgas ostā.

Jāatgādina, ka Ameriks ir arī Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs.

Piemēram, Sadauskis pagājušā gada nogalē «Gods kalpot Rīgai» ziedojis 10 000 eiro, bet Kisiels šā gada sākumā partijai ziedoja divas reizes pa 5000 eiro.

Baņķieris maksā daudziem

Rīgas vicemēra politiskajam spēkam ziedojis arī viens no turīgākajiem cilvēkiem Latvijā, baņķieris Oļegs Fiļs. Šovasar bankas ABLV līdzīpašnieks «Gods kalpot Rīgai» ziedoja 10 000 eiro, bet pagājušā gada vasarā - 15 000 eiro.

Pateicība par līdzšinējo sadarbību vai ieguldījums nākotnē

Aplūkojot KNAB mājas lapā pieejamo informāciju un zinot Latvijas politikas un uzņēmējdarbības aizkulises, var secināt, ka, visticamāk, būvnieku ziedošana politiskajām parijām neliecina par viņu politiskajām vai ideoloģiskajām simpātijām, bet varētu norādīt uz pateicību par esošajiem darījumiem vai ieguldījumu nākamajos konkursos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu