KM par € 45 000 atjaunos granīta apšuvumu pie Gaismas pils

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kultūras ministrija (KM) par 45 978 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, atjaunos granīta atbalstsienu apšuvumu un iesegumu pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkas, liecina Iepirkumu uzraudzības birojā pieejamā informācija.

Bibliotēkas pārstāvis Augusts Zilberts aģentūrai BNS skaidroja, ka remontdarbi, lai risinātu situāciju, kad no sienas atdalījušās apšuvuma plāksnes, notiks pie LNB sagādes zonas, kas atrodas Valguma ielas pusē. Ekspertu tehniskajā atzinumā ir sniegts risinājuma variants - mainīt flīzējuma konstrukciju, montējot tās uz vieglmetāla karkasa, ko stiprina pie betona pamatnes.

Pēc Zilberta teiktā, iemesli bojājumiem esot vairāki - starp plākšņu šuvēm pastiprināti izdalās mitrums, tostarp kalcija karbonāts, kā arī granīta plāksnes vietām atdalījušās no javas, kas nav kvalitatīvi samaisīta un viendabīgi uzklāta. Zilberts piebilda, ka jāņem vērā arī laikapstākļu faktors - mitruma un sala ietekme. Pēc ekspertu ieteiktā risinājuma īstenošanas paredzēts iegūt iekarinātās fasādes variantu, kas pieļauj pilnīgu pamatnes mitruma ventilāciju. Tādējādi tiktu novērsta kalcija karbonāta izdalīšanās un citi iespējamie sala radītie bojājumi granīta plāksnēm.

LNB pārstāvis norādīja, ka platība, kurā tiks veikti remontdarbi ir ap 205 kvadrātmetriem. Darbus finansēs KM, jo LNB pieņemšanas ekspluatācijā laikā ministrija un Nacionālā būvkompāniju apvienība parakstīja protokolu, vienojoties par to, ka gadījumā, ja tiek mainīta granīta flīzējuma konstrukcija, par finansējuma piesaistīt šādai darbu veikšana atbildīga ir KM.

Ministrijas izsludinātajā konkursā tika saņemts viens piedāvājums, ko iesniedza uzņēmums «Ulle». Pēc datu bāzē «Lursoft» pieejamās informācijas, sabiedrība ar ierobežotu atbildību «Ulle» pērn strādāja ar 3069 eiro lieliem zaudējumiem. Savukārt uzņēmuma apgrozījums bija 372 312 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu