Degot tvaika nosūcējam, Liepājā ugunsgrēkā cietis vīrietis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Latvijā ir cietis viens cilvēks, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā informācija.

Ap plkst.17 ugunsdzēsēji steidzās uz Roņu ielu Liepājā, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Notikuma vietā četrstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvokļa virtuvē dega tvaika nosūcējs un elektriskā plīts divu kvadrātmetru platībā. Mēģinot paglābties no dūmiem, apmēram 21 gadus vecs vīrietis bija pa dzīvokļa logu izkāpis uz ēkas otrā stāva nojumes, no kurienes viņu ar kāpņu palīdzību nocēla ugunsdzēsēji glābēji. Vīrietis bija saindējies ar dūmiem un tika hospitalizēts.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Alūksnes novada Mārkalnes pagastā, kur vienstāvu dzīvojamai mājai 30 kvadrātmetru platībā dega jumta konstrukcijas. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.22.4 un plkst.23.52 ugunsgrēks tika likvidēts.

Ugunsdzēsēji vakar devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, ražošanas iekārta, sadzīves tehnika, dzīvokļa siena, dzīvojamās mājas jumts, sodrēji ēkas dūmvadā un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Ugunsdzēsēji aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsuši 10 ugunsgrēkus. Trīs ugunsgrēki fiksēti Rīgā, bet citās pilsētās un Latvijas novados - attiecīgi divi un pieci.

Aizvadītajā diennaktī 10 gadījumos VUGD darbinieki devušies palīgā iedzīvotājiem glābšanas darbos.

Kopumā šogad ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bojā 54, bet cietuši vēl 211 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu